G7: Πίεση για αναβολή στα βιοκαύσιμα ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές των τροφίμων

G7: Πίεση για αναβολή στα βιοκαύσιμα ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές των τροφίμων

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι αξιωματούχοι από Γερμανία και Βρετανία αναμένεται να πιέσουν για προσωρινή αναστολή των πολιτικών για εισαγωγή βιοκαυσίμων σε συμβατικά καύσιμα με σκοπό να χαλιναγωγηθούν οι τιμές στα τρόφιμα. Αυτό θα συμβεί την Κυριακή στη Βαυαρία, όταν θα συγκεντρωθούν οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών του πλανήτη.

Προτεραιότητα στα τρόφιμα

Η επισιτιστική κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει πυροδοτήσει μια συζήτηση που βάζει, σχηματικά, τα τρόφιμα εναντίον των βιοκαυσίμων, με ορισμένες κυβερνήσεις να ζητούν χαλάρωση των πολιτικών σχετικά με την ανάμειξη βιοκαυσίμων σε βενζίνη και ντίζελ ώστε να αυξηθεί η παγκόσμια προσφορά σιτηρών και φυτικών ελαίων.

«Είμαστε πολύ πρόθυμοι να εξετάσουμε το θέμα των πολιτικών για τα βιοκαύσιμα για να διασφαλίσουμε ότι προτεραιότητα θα έχουν οι καλλιέργειες για κατανάλωση τροφίμων και όχι απαραίτητα για χρήση σε καύσιμα», δήλωσε στο Reuters ένας βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ασαφής στήριξη

Δεν είναι σαφές εάν υπάρχει ευρεία υποστήριξη για την προσωρινή άρση στις πολιτικές βιοκαυσίμων από όλα τα μέλη της G7 που περιλαμβάνουν τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και τον μεγαλύτερο παραγωγό βιοκαυσίμων στον κόσμο, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έχουν επίσης αυξήσει τη ζήτηση για ενέργεια που προέρχεται από φυτικές καλλιέργειες.

Οι G7 ξεκινούν μια τριήμερη συνάντηση στη Βαυαρία της Γερμανίας την Κυριακή και η επισιτιστική ασφάλεια αναμένεται να είναι στην ημερήσια διάταξη, αφού η προεδρία εγκαινίασε την Παγκόσμια Συμμαχία για την Επισιτιστική Ασφάλεια τον Μάιο για την αντιμετώπιση της πείνας.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter