Γαβράς προς Μέρκελ: Αλλάξτε πολιτική

Γαβράς προς Μέρκελ: Αλλάξτε πολιτική

Έκκληση προς τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ να τερματίσει την αυστηρή λιτότητα στην Ελλάδα έκανε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

«Στην Ελλάδα διαδραματίζεται μια τραγωδία. Κυρία Μέρκελ παρέμβετε» είπε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “neues deutschland” ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Ως ισχυρή πολιτικός της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης μπορεί και πρέπει να αλλάξει ριζικά τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα και να θέσει ένα τέλος στην αυστηρή πολιτική της λιτότητας, πρόσθεσε ο Κώστας Γαβράς.

Ο ίδιος προσωπικά υπολήπτεται την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου, αλλά άνθρωποι οι οποίοι έχουν περιέλθει σε τέτοια δυστυχία, όπως οι Έλληνες, δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν τις πολιτικές. «Γι’ αυτό στη μεγάλη πλειονότητά τους οι Έλληνες θεωρούν τη Μέρκελ ως πρόβλημα και την απορρίπτουν» είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα του Βερολίνου.

Ο διάσημος σκηνοθέτης εξέφρασε επίσης την αμφιβολία του για την επιρροή των αναρίθμητων ντοκιμαντέρ για την τραπεζική και την κρίση χρέους στην Ευρώπη. «Καλογυρισμένες ταινίες μυθοπλασίας έχουν μεγαλύτερη επίδραση από την καταγραφή μιας λίστας στοιχείων» υποστήριξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter