Σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Γαβρόγλου: Από την επόμενη σχολική χρονιά δωρεάν τα ξενόγλωσσα βιβλία

Από την επόμενη σχολική χρονιά τα ξενόγλωσσα βιβλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα παρέχονται δωρεάν στους μαθητές, όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Γαβρόγλου κατά την απάντηση του στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελλή. «Οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν όταν πρέπει να πληρώνουν τέτοια ξενόγλωσσα εγχειρίδια στο Λύκειο» τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα ήταν απαράδεκτο, καθώς το κράτος δεν μπορεί να συναλλάσσεται με εμπόρους. Πρόσθεσε δε πως το υπουργείο δεν θα αγοράσει τα υπάρχοντα βιβλία, αλλά θα ετοιμαστούν νέα, που θα ευθυγραμμίζονται με τα πρότυπα των υπόλοιπων βιβλίων.

Επίσης, ο κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου το υπουργείο Παιδείας θα εξαγγείλει το πλήρες πρόγραμμα για το θέμα της εκμάθησης των ξένων γλωσσών στα σχολεία. Σκοπός του υπουργείου είναι -κατά τα λεγόμενα του κ. Γαβρόγλου- να ενισχυθεί η εκμάθηση μέσα στο σχολείο προκειμένου να μην καταλήγουν τα παιδιά στο φροντιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.