Γαβρόγλου για Μητσοτάκη: «Ο άνθρωπος έχει απίστευτη άγνοια περί της εκπαίδευσης»

Γαβρόγλου για Μητσοτάκη: «Ο άνθρωπος έχει απίστευτη άγνοια περί της εκπαίδευσης»

Καμία πρόθεση να μετατραπούν τα ελληνικά Πανεπιστήμια σε αστυνομοκρατούμενα ιδρύματα δεν έχει ο υπουργός Παιδείας, κάτι που κατέστησε σαφές απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτη, αναφορικά με τα κρούσματα ανομίας από μειοψηφίες στα Πανεπιστήμια. Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε δε τους χειρισμούς των πρυτάνεων αλλά και την κριτική που ασκεί ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έχουμε άλλη αντίληψη για την κανονικότητα» είπε αρχικά προς τον βουλευτή της ΝΔ ο Κώστας Γαβρόγλου και πρόσθεσε πως «η έλλειψη ενός καθηγητή σε ένα σχολείο δεν πρέπει να υποσκιάζει αυτό που ομολογεί όλη η κοινωνία», εννοώντας ότι τα σχολεία λειτουργούν εύρυθμα.

Όσον αφορά τα κρούσματα ανομίας που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός παρέθεσε ότι για τα περιστατικά σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα το υπουργείο καταδίκασε αμέσως τα γεγονότα αυτά. Για τους χρυσαυγίτες που απαγόρευσαν την παρέλαση στη Σαντορίνη, επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για τη ρητορική περί ευρύτερου «κλίματος ανομίας», αφού όπως υποστήριξε ήταν ένα περιστατικό μπροστά στις χιλιάδες παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Αιχμές κατά πρυτάνεων και Μητσοτάκη

«Η υπαρκτή παραβατικότητα που υπάρχει σε κάποια Πανεπιστήμια πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολλαπλούς τρόπους» τόνισε και άφησε αιχμές κατά πρυτάνεων: «Ζητώ από τα Πανεπιστήμια να μας πουν προτάσεις που δεν έρχονται». «Γιατί η παραβατικότητα δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομοκρατούμενο Πανεπιστήμιο. Δεν θέλουμε ασυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια» εξήγησε, συμπληρώνοντας πως για να αποβληθούν αυτά τα φαινόμενα ανομίας πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. Επίσης, ανέφερε ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας υπό τον συνταγματολόγο, κ. Παρασκευόπουλο, για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. «Δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια καμιά απαγόρευση για οτιδήποτε» επισήμανε ο υπουργός.

Στηλιτεύοντας την κριτική που ασκεί ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Γαβρόγλου σχολίασε ότι «ο άνθρωπος έχει απίστευτη άγνοια περί της εκπαίδευσης» και πως ο κ. Μητσοτάκης τρομοκρατεί καλλιεργώντας κλίμα για να μην πηγαίνουν τα παιδιά στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

«Τα Πανεπιστήμια είναι εξαιρετικά. Δεν είναι άνδρο ανομίας και παρανομίας» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter