Γαβρόγλου: Να είμαστε ευγνώμονες για όσους θυσιάστηκαν

Γαβρόγλου: Να είμαστε ευγνώμονες για όσους θυσιάστηκαν

Επέτειο μιας «λαμπρής σελίδας στην ιστορία του λαού και της πατρίδας μας», χαρακτήρισε τη σημερινή, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στις δηλώσεις του με το πέρας της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το 1940 «η χώρα σύσσωμη με το λαό της αψήφησε τη λογική των αριθμών και υπερασπίστηκε αξίες του ανθρωπισμού, της Ευρώπης, της Ιστορίας μας» και εξήρε τη θυσία των θυμάτων του πολέμου. «Ο λαός ξαναστάθηκε όρθιος και έδωσε θύματα για τα οποία πρέπει αιωνίως να είμαστε ευγνώμονες γιατί πολλά από τα στοιχεία της δημοκρατίας μας σήμερα δεν θα ήταν ικανά να υπάρχουν αν δεν υπήρχε η θυσία αυτών των ανθρώπων», είπε.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνων, Ερμίνα Κυπριανίδου, τόνισε ότι η ιστορική μνήμη αποτελεί οδηγό για το σήμερα και το αύριο και αναφέρθηκε στην αντίσταση και της νεολαίας ενάντια στο φασισμό, λέγοντας «συνεχίζουμε στα βήματα τους για κοινωνικά δικαιώματα και λαϊκή κυριαρχία».

Εκ μέρους της Βουλής, ως αντιπρόεδρος, ο Μάριος Γεωργιάδης δήλωσε ότι τα παιδιά που παρέλασαν είναι το μέλλον της χώρας και θα πρέπει «να μείνουν στην Ελλάδα και να κάνουν ακόμη καλύτερη τη χώρα μας». Ως εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, υπογράμμισε τη θέση του κόμματος κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Από μεριάς του, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, χαρακτήρισε τη σημερινή, «ημέρα εθνικής ενότητας και υπερηφάνιας». Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι για να “πάει μπροστά” η χώρα χρειάζεται και «σοβαρότητα, δουλειά και απόσταση από τα μεγάλα λόγια και τα συνθήματα, για να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες, κυρίως της νέας γενιάς».

Τη σημασία της ομοψυχίας και της ενότητας, στις νικηφόρες μάχες των Ελλήνων αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκπροσωπώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής. «Ενότητα και ομοψυχία, που τα τελευταία δύσκολα χρόνια έλειψε, με ευθύνη κάποιων. Ποτέ δεν είναι αργά, μα χάθηκε πολύτιμος χρόνος», δήλωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, που σημείωσε ότι η 28η Οκτωβρίου μας ενώνει όλους. «Με ομοψυχία, με εθνική αυτοπεποίθηση, χωρίς ηττοπάθεια, παλέψαμε από τη σωστή πλευρά της ιστορίας και κερδίσαμε».

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο γραμματέας, Κωσταντίνος Καράμπελας, τόνισε ότι η σημερινή επέτειος είναι «επέτειος ανάδειξης της ελληνικής ψυχής, που αγωνίζεται υπέρ ανεξαρτησίας και ελευθερίας».

Τέλος, εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βαρελάς, σημείωσε: «Η μαθητική παρέλαση μάς έδωσε έναν τόνο αισιοδοξίας, ότι η χώρα και στις δύσκολες στιγμές της θα καταφέρει να υπάρχει και να αντέχει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter