Γαβρόγλου: Ο Μητσοτάκης δεν θέλει τον διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών

Γαβρόγλου: Ο Μητσοτάκης δεν θέλει τον διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών

Βολές κατά της αντιπολίτευσης εξακόντισε ο υπουργός Παιδείας από το βήμα της Βουλής, περιγράφοντας παράλληλα τη νέα αρχιτεκτονική που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο τόσο για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση όσο και για τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

«Δεν άκουσα τίποτα για τους 15.000 διορισμούς» σημείωσε ο Κ. Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι η πρώτη που μετά τον Αύγουστο του 2018 αποφάσισε να δοθούν 15.000 θέσεις εκπαιδευτικών μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. «Και ρωτώ την αντιπολίτευση: Τους θέλουμε αυτούς τους διορισμούς;» είπε και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης απ’ ό,τι καταλαβαίνω δεν τους θέλει».

«Το ψηφίσαμε αυτό» παρενέβη από τα έδρανα της ΝΔ η Ν. Κεραμέως, με τον υπουργό να ανταπαντά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε μόνο το κομμάτι του προϋπολογισμού, κάνοντας λόγο για «δημιουργική λογιστική εκφρασμένη σε ψηφοφορίες».

«Τέρμα στην υποκρισία για τη Γ’ Λυκείου»

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι σήμερα η Γ’ Λυκείου ισχύει μόνο στα χαρτιά, καθώς το Λύκειο είναι απαξιωμένο με τους γονείς να πληρώνουν ετησίως 2,5 δις ευρώ και μόνο το 30% των παιδιών να περνούν εκεί που επιθυμούν. «Τέρμα στην υποκρισία. Η Γ’ Λυκείου δεν υπάρχει και αυτό είναι εθνικό πρόβλημα» επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος με λίγα μαθήματα (σ.σ. 4 στον αριθμό) και με τις 6 ώρες εβδομαδιαίως, το σχολείο θα πάρει και πάλι την πρωτοβουλία στη μόρφωση και την προετοιμασία για το Πανεπιστήμιο.

«Για πρώτη φορά στο μηχανογραφικό μόνο Πανεπιστημιακά Τμήματα»

Ως προς τη νέα αρχιτεκτονική για τα Πανεπιστήμια της χώρας, ο κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε πως «για πρώτη φορά στην ιστορία οι μαθητές μας θα κληθούν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό στο οποίο θα υπάρχουν μόνο Πανεπιστημιακά Τμήματα» και πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «η χώρα επιτέλους αποκτά πανίσχυρους πανεπιστημιακούς πόλους που την ευθυγραμμίζουν με τις εξελίξεις στην Ευρώπη». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter