Γαβρόγλου: Οδεύουμε προς κατάργηση των Πανελλαδικών – Αλλαγές εντός Σεπτεμβρίου

Γαβρόγλου: Οδεύουμε προς κατάργηση των Πανελλαδικών – Αλλαγές εντός Σεπτεμβρίου

«Το σημερινό καθεστώς των Πανελλαδικών θα είναι σύντομα παρελθόν», αναφέρει στην «Αυγή» ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, επαναφέροντας στο προσκήνιο το αρχικό του σχέδιο για κατάργηση των εξετάσεων.

Ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «στόχος είναι η σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου Λυκείου να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της Α’ Λυκείου φέτος να γνωρίζουν πώς θα μπουν στα πανεπιστήμια σε τρία χρόνια».

Σημείωσε πως «σύντομα θα κατατεθεί πρόταση από πλευράς του υπουργείου, βάσει της οποίας, «από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του εθνικού απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Βέλη κατά Μητσοτάκη

Ο υπουργός στρέφει τα «βέλη» του και εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά και το άρθρο του με το οποίο ζητούσε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση.

«Προκαλούν θλίψη οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη και ορισμένων κομμάτων, που ζητούν την απόσυρση το νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται “λουκέτα” μέσω της εξοντωτικής αξιολόγησης, ξαναζεσταίνοντας το αντιμεταρρυθμιστικό μέτωπο με Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου και Ποτάμι», είπε συγκεκριμένα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter