ΓΑΔΑ: Για το χτύπημα της πορείας σωματείων από τα ΜΑΤ… φταίνε οι διαδηλωτές

ΓΑΔΑ: Για το χτύπημα της πορείας σωματείων από τα ΜΑΤ… φταίνε οι διαδηλωτές

Με μια προκλητική ανακοίνωση η ΓΑΔΑ κάνει το άσπρο-μαύρο σχετικά με την νέα επίθεση που εξαπέλυσαν το απόγευμα της Παρασκευής και εντελώς αναίτια δυνάμεις των ΜΑΤ κατά διαδήλωσης πρωτοβάθμιων σωματείων και αριστερών οργανώσεων ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρει,  “οι διαδηλωτές στην προσπάθεια τους να καταλάβουν όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Σταδίου επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν διατεθεί για την οριοθέτηση της πορείας. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν, ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση αναγκαίων μέσων”.

Οι διαδηλωτές ωστόσο βίωσαν άλλη μια αναίτια επίθεση καθώς ενώ η πορεία πλησίαζε προς την πλατεία Συντάγματος, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν και  έριξαν χημικά μέσα στο σωρό, με αυτοκίνητα να διέρχονται δίπλα από τους διαδηλωτές και με τον κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα να αυξάνεται κατακόρυφα.

Επίσης ενώ η αρχική απαγόρευση της ΓΑΔΑ επέτρεπε τη συνέχιση της πορείας έως τα γραφεία της ΕΕ, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί από τους διοργανωτές, η απόφαση αυτή άλλαξε και ΜΑΤ μαζί με “αύρα” παρατάχθηκαν στα “λουλουδάδικα” για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στα γραφεία της ΕΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

«Την 19.00 ώρα της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου 2022, μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων και Σωματείων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 400 περίπου ατόμων, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Για την ανωτέρω συνάθροιση είχε εκδοθεί και κοινοποιηθεί στους οργανωτές, Απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών (σύμφωνα με το Νόμο 4703/2020 περί «Δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων»), με την οποία οριοθετείτο η επακόλουθη πορεία που θα πραγματοποιείτο, στην κατάληψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας στην οδό Σταδίου, προκειμένου να μην παρακωλυθεί η κίνηση των οχημάτων.

Την 20.00 ώρα, ξεκίνησε η πορεία των ατόμων, με συνεχείς στάσεις και προσπάθεια των πορευομένων να καταλάβουν όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Σταδίου. Την 20.30 ώρα, στο ύψος της οδού Βουκουρεστίου οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν διατεθεί για την οριοθέτηση της πορείας, προκειμένου να τις διασπάσουν και καταλάβουν όλο το οδόστρωμα, διαταράσσοντας την κοινωνικοοικονομική ζωή του κέντρου της Αθήνας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, αρχικά με τη χρήση των ασπίδων και στη συνέχεια λόγω της συνεχούς προσπάθειας των διαδηλωτών για κατάληψη όλου του οδοστρώματος της οδού Σταδίου, με περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων. Στη συνέχεια η πορεία συνέχισε οριοθετημένη, σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Πανεπιστημίου και τελικά κατέληξε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου την 21.30 ώρα ολοκληρώθηκε ομαλά».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter