«Γαλάζια» διαπλοκή στον στρατιωτικό συνδικαλισμό – Κανονίζουν μεταθέσεις στην Πολεμική Αεροπορία

«Γαλάζια» διαπλοκή στον στρατιωτικό συνδικαλισμό – Κανονίζουν μεταθέσεις στην Πολεμική Αεροπορία

Επιστολή – καταγγελία για όσα συμβαίνουν πίσω από τη βιτρίνα συγκεκριμένων συνδικαλιστών, στέλνει Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και αποκαλύπτει τις σκοτεινές πτυχές στρατιωτικών συνδικαλιστών που λειτουργούν ως παρακράτος της Δεξιάς.

Η διαπλοκή όπως προκύπτει από την επιστολή, αγγίζει τα υψηλά κλιμάκια της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το armyvoice.gr.

Έχει άραγε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αλλά και ο προερχόμενος από την Πολεμική Αεροπορία διευθυντής του Θανάσης Βάλαρης κάποια απάντηση για όσα καταγγέλλονται;

Οι δυο Ομοσπονδίες των στρατιωτικών, η ΠΟΕΣ και η ΠΟΜΕΝΣ θα πάρουν θέση για τη νέα αποκάλυψη;

Η επιστολή – Ντοκουμέντο

«Αμφιταλαντεύτηκα ιδιαίτερα πριν αποφασισω να σας στείλω την παρούσα επιστολή. Ωστόσο μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με συγκεκριμένα στελέχη των ΕΔ και ειδικότερα της ΠΑ τα οποία υπηρετούν στο Σ.Γ. ΥΕΘΑ θεώρησα σωστό να επικοινωνήσω και την δική μου εμπειρία.

Η περιγραφή καθώς και τα γεγονότα που ακολουθούν αφορούν την δική μου περίπτωση μετάθεσης και είναι απολύτως αληθή. Αρχικά να συστηθώ ελαφρώς κεκαλυμμένα, αφού σήμερα εμφανίζεται να έχει περισσότερα δικαιώματα ο απατεώνας από τον έντιμο. Είμαι λοιπόν Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σας παραθέτω το ιστορικό όπως έλαβε χώρα:

α. Απρίλιος 2021 επικοινωνία με τον επιτελή μεταθέσεων της ειδικότητάς μου. Από την επικοινωνία αυτή προέκυψε ότι στον προγραμματισμό μεταθέσεων έχει προγραμματίσει να με τοποθετήσει σε Μονάδα της Αττικής αφού έλαβε και την σχετική ενημέρωση εκ μέρους μου, δηλαδή ότι υπολείπεται περίπου 1 έτος όπου δύναμαι να αποστρατευτώ κατά συνέπεια μια μετάθεση που θα με ”ταλαιπωρούσε” θα με οδηγούσε στον μονόδρομο της αποστρατείας.

β. Ιούνιος 2021 κοινοποίηση των μεταθέσεων. Με έκπληξη διαπιστώνω ότι τοποθετούμαι σε μονάδα της νησιωτικής Χώρας. Αναζητώ τον επιτελή μεταθέσεων ώστε να διαπιστώσω τι έχει συμβεί. Μετά από 10 μέρες καταφέρνω να επικοινωνήσω μαζί του. Δεν έχει να μου δώσει καμία εξήγηση και χρησιμοποιεί την φράση κλισέ ”Η απόφαση ελήφθη, δεν είχα να στείλω κανένα άλλον”. Με ρωτάει αν έχω κάνει ενδικοφανή προσφυγή. Τον ενημερώνω ότι δεν σκοπεύω να ασχοληθώ περαιτέρω κι εκεί τελειώνει η επικοινωνία μαζί του.

γ. Μετά το πρώτο σοκ ξεκινώ την διαδικασία αναζήτησης των αιτιών της μετάθεσης αυτής, αφού οπωσδήποτε δεν έγινε με κανένα υπηρεσιακό κριτήριο. Επικοινωνώ με πολιτευτή του Κυβερνώντος κόμματος ο οποίος τυγχάνει να είναι οικογενειακός φίλος. Του περιγράφω το ιστορικό και με διαβεβαιώνει ότι θα μάθει τι ακριβώς συνέβη και θα με ενημερώσει.

Μετά από μια εβδομάδα λαμβάνω τηλεφώνημα από τον ανωτέρω πολιτικό και ακολουθεί η εξής στιχομυθία:

Πολιτευτής – (όνομά μου) είσαι μέλος κάποιας Ομοσπονδίας;

Εγώ – Ναι είμαι στην ΠΟΕΣ…

Πολιτευτής – Γιατί ρε (όνομά μου) ασχολήθηκες με αυτά;

Εγώ – Γιατί (όνομα πολιτευτή) τι συνέβη;

Πολιτευτής – Μου είπαν ότι δεν είσαι στον ”δικό” μας συνδικαλιστικό φορέα και συνεπώς σε μεταθέτουν, ήταν ανένδοτοι. Μου έστειλαν σε screen shot διαλόγους που είχες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικοινωνία σου με συναδέλφους σου ώστε να με πείσουν για την ορθότητα της απόφασης.

Εγώ – (Όνομα πολιτευτή) διαπίστωσες κάτι μεμπτό σε αυτά που σου έστειλαν??

Πολιτευτής – (σιωπή)…όχι (το όνομά μου) τίποτε.

Στο σημείο αυτό να σας ενημερώσω ότι πριν από περίπου 4 χρόνια είχε έρθει προς εμένα μέλος νεοσύστατου, τότε, συνδικαλιστικού φορέα με το αίτημα να συμπορευτώ μαζί τους χρησιμοποιώντας την φράση ”είσαι δικός μας, πρέπει να έρθεις μαζί μας”. Λόγω της εξειδίκευσης που έχω σε θέματα που αφορούν εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα-προβλήματα των συναδέλφων, θέλησαν να κάνουν μεταγραφή!

Τους τόνισα ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ενταχθώ σε συνδικαλιστικού φορέα ο οποίος έχει ως ”ταμπέλα” ένα πολιτικό κόμμα διότι τότε θα χάσω το κύρος και την αξιοπρέπειά μου. Αυτό το κάνουν όσοι δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν και ψάχνουν πως να βολευτούν. Τότε έλαβα την απάντηση ”Πούλησες τον πισινό σου στον Τσουκαράκη, θα τα πούμε, τώρα ερχόμαστε ΕΜΕΙΣ”.

Έτσι λοιπόν προγραμματίζονται και υλοποιούνται οι μεταθέσεις στην Πολεμική Αεροπορία. Με το κριτήριο:

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ μήπως σας θυμίζει αυτό κάτι από το παρελθόν………..?

Ασφαλώς εγώ δεν δικάστηκα, τώρα έχουν άλλους τρόπους εξόντωσης ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν.

Πλέον σε ένα χρόνο αποστρατεύομαι. Είναι ειλημμένη η απόφασή μου, τις ικανότητες και την εμπειρία μου θα τις διαθέσω εκεί που και αναγνωρίζονται αλλά και αμείβονται όπως πρέπει. Μακριά από τα παράσιτα της πολιτικής και οπωσδήποτε μακριά από αυτή την Χώρα.

Σημ. Τα γεγονότα αναφέρθηκαν συνοπτικά. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες τα οποία δεν ανέφερα διότι δεν επιθυμώ να ”λερωθώ” άλλο».

Πηγή: armyvoice.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter