«Γαλάζιες» συκοφαντίες κατά του Documento

«Γαλάζιες» συκοφαντίες κατά του Documento

Τη στρατηγική της συκοφάντησης του Documento, το οποίο αποκάλυψε το σκάνδαλο της λίστας Πέτσα, ακολουθούν από την πρώτη στιγµή η κυβέρνηση και η Ν∆. Τόσο ο Στέλιος Πέτσας όσο βέβαια και άλλοι βουλευτές και στελέχη της κυβερνώσας παράταξης φροντίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήµατα, πάντοτε δηµόσια και έχοντας πλήρη επίγνωση του ψεύδους το οποίο ξεστοµίζουν, να διασπείρουν χυδαία fake news σε βάρος της εφηµερίδας.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, του οποίου τις πιθανές ποινικές ευθύνες για τη λίστα στην οποία χάρισε το όνοµά του επιχειρεί να συγκαλύψει η παράταξή του έχοντας µετατρέψει την εξεταστική επιτροπή σε παρωδία, αποτελεί τον πρώτο διδάξαντα. Από την πρώτη κιόλας στιγµή, κι ενώ η κυβέρνηση µοίραζε αφειδώς χρήµα σε µέσα ενηµέρωσης δίχως, όπως αποδεικνύεται, να έχει εξετάσει όχι την ποιότητα αλλά στην πραγµατικότητα ούτε καν την ύπαρξή τους, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας επέµενε να διαδίδει ψευδέστατα –και η κραυγαλέα απόδειξη της συκοφαντίας είναι ένα προς ένα τα τεύχη της εφηµερίδας– ότι το Documento αποκλείστηκε από την καµπάνια προστασίας από τον κορονοϊό επειδή δήθεν αναπαρήγε ψευδείς ειδήσεις.

Ο αρχιδιακινητής fake news

Στις 11 Ιουνίου 2020 κι ενώ ήδη ήταν έκθετος από τις αποκαλύψεις για τα ανύπαρκτα κριτήρια διανοµής του δηµόσιου χρήµατος και για τον αποκλεισµό του Documento, o Πέτσας κατά την ενηµέρωση των πολιτικών συντακτών χαρακτήρισε το Documento ως Μέσο το οποίο διακινεί fake news.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η καµπάνια αποσκοπούσε στο να διαφυλάξει το κοινό από τη σύγχυση και να µη συµµετέχουν σε αυτή Μέσα τα οποία αναπαράγουν και διακινούν fake news, για να διερωτηθεί υποκριτικά και λασπολογώντας σε βάρος της εφηµερίδας, την οποία πάντως δεν κατονόµασε: «Μπορεί να συµµετέχει σε µια καµπάνια που έχει ως βασικό της σύνθηµα το “Μένουµε σπίτι” µια εφηµερίδα ή ένα Μέσο που χαρακτηρίζει αυτό το σλόγκαν ως “Μένουµε ταπί”; ∆εύτερον, µπορεί να συµµετέχει στην ίδια καµπάνια ένα Mέσο το οποίο χαρακτηρίζει τον κορονοϊό ως “κοροϊδοϊό”; Είναι προφανές ότι όταν δεν υπάρχει η αντίληψη στο Μέσο αυτό ότι υπάρχει απειλή από τον κορονοϊό, τότε δεν µπορεί αυτό το Μέσο να συµµετέχει σ’ αυτή την καµπάνια».

Συκοφάντης µέσω πάσας

Τις ίδιες αθλιότητες επανέλαβε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης την εποχή εκείνη και από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθµού Open ακριβώς την επόµενη µέρα, ενώ στις 19 Ιουνίου 2020, εκµεταλλευόµενος ερώτηση-πάσα του σηµερινού προέδρου του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Αιµίλιου Περδικάρη, ο Στ. Πέτσας ανέφερε, χωρίς ούτε αυτήν τη φορά να κατονοµάζει την εφηµερίδα αλλά αναφερόµενος σαφώς στο Documento, ότι «είναι προφανές ότι ο θόρυβος ο οποίος έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται τις τελευταίες ηµέρες εκκινεί από ένα µέσο ενηµέρωσης.

Ο Γ. Μελάς

 

Το µέσο ενηµέρωσης αυτό είναι γνωστό για τη λάσπη που εκτοξεύει απέναντι στον πρωθυπουργό και στην οικογένειά του, χωρίς κανένα ντοκουµέντο. Είναι γνωστό για fake news. Επίσης, φαίνεται να είναι ένα Μέσο το οποίο έχει πάρει στην περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ µεγάλα ποσά από τράπεζες και ∆ΕΚΟ, τα οποία ανέρχονται τουλάχιστον σε ποσό 1,8 εκατ. ευρώ. Παρακαλούµε τον κ. Τσίπρα να ενηµερώσει την κοινή γνώµη πόσα χρήµατα δόθηκαν στο Μέσο µε το οποίο ταυτίζεται την περίοδο της διακυβέρνησής του». Ο Πέτσας γνώριζε ασφαλώς ότι τα ποσά που υπονοούσε ότι εισπράχθηκαν µε αδιαφανείς διαδικασίες είχαν δοθεί στη δηµοσιότητα πολύ καιρό πριν από το ίδιο το Documento.

Σε ρόλο συκοφάντη

Οσα έχει ευθέως πει σε βάρος της εφηµερίδας ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος υπονόησαν πρόσφατα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και δύο βουλευτές της Νέας ∆ηµοκρατίας. Πρόκειται για τους Ανδρέα Νικολακόπουλο και Γιάννη Μελά, οι οποίοι εµµέσως πλην σαφώς περιέγραψαν το Documento ως Μέσο το οποίο αρνείται ή στην καλύτερη περίπτωση αµφισβητεί τον κορονοϊό. Οι δυο «γαλάζιοι» βουλευτές συκοφάντησαν το Documento και τους δηµοσιογράφους του, επαναφέροντας τα ψευδή επιχειρήµατα του Πέτσα περί δηµοσιευµάτων που αποκαλούσαν τον κορονοϊό «κοροϊδοϊό» και άλλων που ανέφεραν ότι «Μένουµε ταπί».

Ο Α. Νικολακόπουλος

 

Αµφότεροι, όπως άλλωστε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, γνωρίζουν καλά ότι τα συγκεκριµένα δηµοσιεύµατα δεν αµφισβητούσαν τον ιό αλλά την πολιτική της κυβέρνησης εν µέσω πανδηµίας, όπως επίσης γνωρίζουν καλά ότι το Documento, από την εποχή ακόµη που η κυβέρνηση κορόιδευε τους πολίτες διαβεβαιώνοντάς τους ότι το ΕΣΥ είναι θωρακισµένο, καλούσε τον κόσµο ν’ ακούει τους ειδικούς, αναφέροντας µάλιστα σε ένα από τα πολλά ρεπορτάζ του ότι «ελπίζουµε στην επιστήµη και πειθαρχούµε ατοµικά και συλλογικά για την πιστή εφαρµογή των µέτρων προφύλαξης». Νωρίτερα και προτού ακόµη ισχύσουν τα πρώτα περιοριστικά µέτρα, σε άλλο πρωτοσέλιδο της εφηµερίδας αναφερόταν ότι «απαιτείται υπεύθυνη στάση όλων µπροστά στην υγειονοµική κρίση µε πρώτιστο µέληµα τη θωράκιση του δηµόσιου συστήµατος υγείας».

Ο Σ. Ιωαννίδης

 

Συκοφάντης του Documento έχει υπάρξει και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕ∆ και πολιτευτής της Ν∆ Σάκης Ιωαννίδης, ο οποίος από τη συχνότητα του Kontra Channel είχε αναφέρει ότι «τα Μέσα χρηµατοδοτήθηκαν µε 20 εκατ. ευρώ στο σύνολό τους, εκτός από αυτά που προφανώς µετέδιδαν fake news». O Ιωαννίδης µάλιστα παραδέχτηκε ότι µιλάει για το Documento. Το γιατί τόσοι «γαλάζιοι» υπουργοί, βουλευτές και στελέχη συκοφαντούν την εφηµερίδα το έχει οµολογήσει πάντως ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Ν∆ Αδωνης Γεωργιάδης. «Είναι δυνατόν να θεωρήσω αξιόπιστη µια κυβέρνηση που επιτρέπει να δοθούν λεφτά στο Documento; Καλά έκανε και δεν δίνει» έχει αναφέρει ο Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας ότι η απόφαση αποκλεισµού του Documento ήταν πολιτική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter