«Γαλάζιοι» είναι, ό,τι θέλουν κάνουν και στα Ιόνια

«Γαλάζιοι» είναι, ό,τι θέλουν κάνουν και στα Ιόνια

Η περιφερειάρχισσα Ρόδη Κράτσα απασχολεί στο πολιτικό της γραφείο στην Αθήνα μια υπάλληλο που είναι αποσπασμένη σε γραφείο της περιφέρειας, στην Κέρκυρα.

Η περίεργη αντίληψη που έχουν για τον τρόπο διοίκησης και αξιοποίησης του δημόσιου χρήματος οι «άριστοι» της ΝΔ οι οποίοι κατέχουν θέσεις-κλειδιά απασχόλησε πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Προηγήθηκαν οι σοβαρές καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η «γαλάζια» περιφερειάρχισσα Ρόδη Κράτσα απασχολεί παράτυπα – παράνομα στο πολιτικό της γραφείο στην Αθήνα μία υπάλληλο την οποία απέσπασε από το υπουργείο Ψηφιακής Ανασυγκρότησης, ενώ αυτή πληρώνεται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων!

Το θέμα αποκάλυψε και στη συνέχεια κατήγγειλε ο Θοδωρής Γαλιατσάτος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και πρώην περιφερειάρχης. Ο Θ. Γαλιατσάτος έθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο στις 24 Ιουλίου 2021 συγκεκριμένα ερωτήματα για την υπάλληλο αλλά η Ρ. Κράτσα απάντησε μάλλον αόριστα και γενικόλογα, υποστηρίζοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτε το παράνομο με το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Όπως λέει στο Documento o Θ. Γαλιατσάτος, «σχεδόν επί δύο χρόνια η περιφερειάρχης απασχολεί μια υπάλληλο, την οποία ενώ απέσπασε από το υπουργείο Ψηφιακής Ανασυγκρότησης προκειμένου να εργαστεί στο γραφείο περιφερειάρχη στις Αλυκές Ποταμού στην Κέρκυρα, βρέθηκε στο προσωπικό πολιτικό της γραφείο στο κέντρο της Αθήνας! Δηλαδή η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στελεχώνει το προσωπικό της γραφείο με υπάλληλο που πληρώνεται από τον κρατικό κορβανά».

Θεσμική εκτροπή με δημόσιο χρήμα

Ο κ. Γαλιατσάτος επισημαίνει ότι «πρόκειται για σκάνδαλο με χαρακτηριστικά διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, ηθικής απαξίας, θεσμικής εκτροπής και σοβαρής διοικητικής παράβασης με πειθαρχικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες των συντελεστών του».

Καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Αυτό που μας εξέπληξε είναι η ωμή παραδοχή από την περιφερειάρχη της διάπραξης αυτής της παρατυπίας-παρανομίας εκ μέρους της και η προσπάθειά της να μας πείσει ότι αποτελεί δικαίωμά της. “Εχει δικαίωμα η περιφερειάρχης να οργανώνει το γραφείο της” δήλωσε. Δυστυχώς το περιστατικό αυτό δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε μοναδικό και είναι απολύτως συμβατό με τον τρόπο που έχει επιλέξει η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου να διοικεί την περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα».

Ρόδη Κράτσα: «Δεν υπάρχει καμία παρανομία»

Από την πλευρά της η κ. Κράτσα επιχειρώντας να δικαιολογήσει, κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου, την ύπαρξη της αποσπασμένης στην περιφέρεια υπαλλήλου στο γραφείο της στην Αθήνα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν έχει αποσπαστεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αλλά στο γραφείο του περιφερειάρχη και το αντικείμενο αυτής είναι να συνεπικουρεί το έργο της».

Η κ. Κράτσα ανέφερε επίσης ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο χρησιμοποιείται για την επικοινωνία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με κυβερνητικούς παράγοντες για διάφορα θέματα που αφορούν την περιοχή και υποστήριξε ότι πηγαινοέρχεται… προσφέροντας τεράστιο έργο.

«Αυτά που λέει η κ. Κράτσα δεν ισχύουν και κάνουν την υπόθεση πιο προκλητική καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο πληρώνεται ή λαμβάνει αποζημιώσεις για υπερωρίες χωρίς να βρίσκεται στην έδρα της περιφέρειας αλλά στην Αθήνα» καταγγέλλει η παράταξη του κ. Γαλιατσάτου.

Ειδική επί των… φουλαριών με υπερωρίες

Εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη – με βάση τα έγγραφα που είναι αναρτημένα στη Διαύγεια– ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν μέλος της επιτροπής παραλαβής των περιβόητων 102 μεταξωτών φουλαριών για τις ανάγκες… δημοσίων σχέσεων που είχε αγοράσει η Ρόδη Κράτσα με απευθείας ανάθεση αντί 5.000 ευρώ τον Σεπτέμβριο 2020 προκαλώντας πλήθος αρνητικών σχολίων.

Όπως καταγγέλλουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, η συγκεκριμένη υπάλληλος με καταγωγή από τη Ζάκυνθο μισθοδοτείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με διεύθυνση Πατησίων 299, Αθήνα, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο.

Επίσης στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τα τηλέφωνα και τα e-mails των υπαλλήλων δεν φαίνεται πουθενά το συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ αυτό λαμβάνει και υπερωρίες και αμείβεται για νυχτερινά και αργίες με βάση τα έγγραφα στη Διαύγεια: ΑΔΑ 68ΞΔ7ΛΕ-ΘΔΨ, ΑΔΑ 6ΧΠΖ7ΛΕΟ9Β, ΑΔΑ 6ΞΚΣ7ΛΕ-ΓΜΛ, ΑΔΑ ΩΘ9Λ7ΛΕ-ΖΟΓ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Θ. Γαλιατσάτος δεν αρκέστηκε μόνο στην καταγγελία στο περιφερειακό συμβούλιο αλλά έστειλε την υπόθεση με όλα τα στοιχεία στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς θεωρεί άκρως προκλητική την παρουσία της συγκεκριμένης υπαλλήλου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter