Γαλάζιοι «εκλογομάγειροι» ρίχνουν κρατικό χρήμα για τις κάλπες

Γαλάζιοι «εκλογομάγειροι» ρίχνουν κρατικό χρήμα για τις κάλπες

Στην κυβέρνηση της ΝΔ, οι γαλάζιοι επιτελείς,  αν δεν διαπρέπουν σαν  «εκλογομάγειροι» (επιμένει η φημολογία για αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το πλειοψηφικότερον), έχουν πάρει “γραμμή”  να  εμφανίζονται σαν «εκλογονοικοκυραίοι».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες κατ΄εντολή του υπουργού Εσωτερικών  και της Γενικής Γραμματέως συνεχίζουν τις προπαρασκευαστικές εκλογικές εργασίες στα γραφεία της οδού Δραγατσανίου στο κέντρο της Αθήνας, εκ παραλλήλου με τις παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα στο κτίριο της Β.Σοφίας, του πάλαι ποτέ υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επιδιώκουν και να “μερεμετίσουν” εκκρεμότητες  και παράλληλα να αναβαθμίσουν τις διαδικασίες για την κάλπη πασών των εκδοχών, ώστε όλα να είναι έτοιμα όταν και εάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών. Μάλιστα, ρέουν χρηματικά ποσά για εκλογικό …εκσυγχρονισμό!

Η  πιο πρόσφατη εκλογική παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών έγινε προ διημέρου,  στις 9  Μαρτίου 2022, με επίκεντρο τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης (Διεύθυνση προϋπολογισμού και οικονομικής διαχείρισης -Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης και Εκκαθάρισης Δαπανών).

Ποια κονδύλια τέθηκαν σε προτεραιότητα;

Εκατόν είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ κατευθύνονται σε ηλεκτρονικές εργασίες για να αποκτήσουν πλήρης αντιστοιχία των στοιχείων για εγγεγραμμένους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους (ετεροδημοτών, εξωτερικού και εκλογέων από κράτη -μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης), από τη μια  με τα στοιχεία των βασικών εκλογικών καταλόγων!

Παράλληλα, στοχεύουν να καταργήσουν τις αναθεωρήσεις των εκλογικών καταλόγων που γίνονται ανά δυο μήνες. Για παράδειγμα στους ειδικούς καταλόγους περιλαμβάνονται όσοι, κατά τις εκλογές για το Εθνικό Κοινοβούλιο, το Ευρωκοινοβούλιο και τα δημοψηφίσματα,  θέλουν ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους και όχι στην περιοχή της βασικής του εκλογής.

Θα ακολουθηθεί πιο άμεση διαδικασία ώστε χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα, με ηλεκτρονικό “κλικ”,   και χωρίς χρονοβόρες δίμηνες αναθεωρήσεις των καταλόγων να ενεργοποιείται η δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος τάχιστα στο δήμο της βασικής του εγγραφής με τη σήμανση κ.ά.

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως επισημαίνεται σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών ( Αριθ. πρωτ.: 15325/   09 -03-2022 ),   που αναδεικνύει το Documentonews.gr,  εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης για ποσό ύψους 124.000 ευρώ σε βάρος του Προϋπολογισμού Εξόδων του ΥΠΕΣ οικονομικού έτους 2022, «προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη συγχρονισμού των ειδικών εκλογικών καταλόγων (εξωτερικού, ετεροδημοτών και υπηκόων κ-μ της ΕΕ) με τους βασικούς και με ταυτόχρονη κατάργηση των διμηνιαίων αναθεωρήσεων».

Οι επιτελείς του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και του Μαξίμου επιδιώκουν να κουρδίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την εν γένει πολιτική αντιπαράθεση, δίνοντας  και εκλογικό ρυθμό, παρά τις πρωθυπουργικές αναφορές για κάλπες σχεδόν στο τέλος της διορίας, όπως ορίζεται εκλογικά (2023). Πάντως δεν κοπάζουν οι διεργασίες τόσο στο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Εσωτερικών όχι μόνο για να διευθετηθούν διαδικαστικά κενά αλλά και για να μην χρειαστεί οι επιτελείς της ΝΔ να τρέχουν για να προλάβουν τα της κάλπης οριζόμενα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter