Γαλάζιοι και πράσινοι μπέρδεψαν τις γραμμές τους στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ στη μέση

Γαλάζιοι και πράσινοι μπέρδεψαν τις γραμμές τους στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ στη μέση

Στις γαλαζοπράσινες αντιπαραθέσεις στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει να επαναλαμβάνει τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας πανομοιότυπες εκφράσεις, όταν βλέπει ότι η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη του βγαίνει από τα ….κεντροαριστερά.

Για μιμητισμό προς την Κουμουνδούρου και για συριζαίϊκη γραμμή κατηγόρησε, όπως και πριν από δυο μήνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, αυτή τη φορά κατά τη συζήτηση στο κοινοβούλιο σχετικά με το αντεργατικό νομοσχέδιο. Είναι το επικοινωνιακό πυροτέχνημα που χρησιμοποιεί η ΝΔ κατά της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, καθώς φαίνεται, ότι η Πειραιώς θέλει να την αποδυναμώσει έχοντας από καιρό στοχεύσει στην προσέλκυση στελεχών από τον εκσυγχρονιστικό χώρο και από το λεγόμενο «μεταρρυθμιστικό κέντρο».

Οι επιτελείς του Μαξίμου μοιάζει να τοποθετούν τον …πράσινο σάκο του μποξ όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να απαντήσει σε αντικυβερνητικές τοποθετήσεις του ΚΙΝΑΛ, σε νομοσχέδια ή άλλες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ. Η Φώφη Γεννηματά έχει αποφασίσει εδώ και μήνες να βάλει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ανάλυσής της για επιβίωση και της προοπτικής αναδιάταξης του λεγόμενου προοδευτικού χώρου.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ομιλία της στη Βουλή για το αντεργατικό νομοθέτημα Χατζηδάκη-Μητσοτάκη, η Φώφη Γεννηματά έθεσε το ΚΙΝΑΛ στο κέντρο μελλοντικών εξελίξεων σε κυβερνητικό ρόλο. Είναι χαρακτηριστικές οι διατυπώσεις της σχετικά με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά: «Και αν σήμερα η Κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει αυτό το τερατούργημα, αποτελεί σαφή και αδιαπραγμάτευτη δέσμευση μας η κατάργηση του αμέσως όταν οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν. Συσχετισμοί που αρχίζουν να αλλάζουν».

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά δήλωνε στη βουλή την Τετάρτη (16.6.2021), λίγο πριν από τη δημοσιοποίηση, την ίδια ημέρα της επίσημης διακήρυξης της υποψηφιότητάς του από τον έτερο διεκδικητή της προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος έχει τη συμπάθεια των φιλοΝΔ δυνάμεων εντός και εκτός της Χαριλάου Τρικούπη. Η Φώφη Γεννηματά είχε ασκήσει οξεία κριτική στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη – Μητσοτάκη, με σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ίδιο αιχμηρό τρόπο και με τις ίδιες αναφορές είχε αντιμετωπίσει την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, προ διμήνου, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την πανδημία. Ήταν αρχές Απριλίου, όταν απέναντι στο καταγγελτικό λόγο της Φώφης Γεννηματά της αντέτεινε: «Συγκεκριμένες καταγγελίες να έχετε το θάρρος να ανέβετε σε αυτό εδώ το βήμα και να τις κάνετε. Αλλά όπως σας είπα μου θυμίζετε ολοένα και περισσότερο τον κ. Τσίπρα ως προς τον καταγγελτικό σας λόγο. Λυπάμαι διότι αλλιώς είχατε ξεκινήσει της διαδρομή σας και αλλιώς καταλήγετε».

Ανάλογες ήταν οι αιτιάσεις του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού στη συζήτηση για τα εργασιακά, προφανώς θέλοντας να την αποδυναμώσουν με την «μομφή» ότι θυμίζει τον Αλέξη Τσίπρα… Γαλάζιοι και πράσινοι μπέρδεψαν τις …γραμμές τους. Τα πράγματα θα γίνονται πιο σύνθετα όσο κυλά ο χρόνος αντίστροφα προς την κάλπη, όποτε κι αν αυτές στηθούν…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter