«Γαλάζιος» εμφύλιος και επίθεση κομματάρχη σε δημοσιογράφους στην Ηλεία παρουσία Πέτσα

«Γαλάζιος» εμφύλιος και επίθεση κομματάρχη σε δημοσιογράφους στην Ηλεία παρουσία Πέτσα

Μία κατάσταση ενδεικτική της έντασης και του σπαραγμού που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με την αγωνία βουλευτών και πολιτευτών για τις επερχόμενες εκλογές, περιγράφεται από τα όσα έλαβαν χώρα στην Ηλεία, όπου υπό το βλέμμα του Στέλιου Πέτσα, ο γαλάζιος αρμόδιος της περιφέρειας επί των εκλογών προκαλεί αναταραχές στο κόμμα, επιτίθεται δημοσίως σε τοπικούς δημοσιογράφους, και καταγγέλλεται από την Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

Όσοι νόμιζαν πως το «μπαϊράκι» του Κώστα Τζαβάρα, η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου και οι γκρίνιες για την έτερη του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου είναι οι μόνοι πονοκέφαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηλεία, είναι γελασμένοι. Πρωταγωνιστής της αντιπαράθεσης φέρεται κατά τον τοπικό τοπικό Τύπο ο επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π) Ηλείας, Γιώργος Λαμπρόπουλος, που παρουσία του Στέλιου Πέτσα κατά τους εορτασμούς θρησκευτικών εκδηλώσεων την περασμένη Παρασκευή, επιτέθηκε δημοσίως σε τοπικούς δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, κατά την «βόλτα» του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών στην κεντρική πλατεία του Πύργου, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ επιτέθηκε κατά σειρά στον εργασιακό εκπρόσωπο της ΕΣΗΕΠΗΝ, και στη συνέχεια, στον προκάτοχό του στην ΔΕΠΠ, Χρήστο Γαβρά που «τόλμησε» να είναι παρών στη βόλτα του υπουργού και να συνομιλεί με τους δημοσιογράφους, παρότι έχει αποπεμφθεί με απόφαση Μοσχάτου. Μάλιστα, μεταφέρεται πως «λίγο έλειψε να έρθουν να στα χέρια».

Σημειώνεται πως, όπως μεταφέρεται, η ένταση ήταν μεγάλη και η φραστική επίθεση του Γ. Λαμπρόπουλου στους δημοσιογράφους τράβηξε την προσοχή των παρόντων στην πλατεία. Εξάλλου, για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΣΗΕΠΗΝ, όπου όπως καταγγέλλει, ο Γ. Λαμπρόπουλος καταφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά δημοσιογράφων και του δημοσιογραφικού κόσμου της Ηλείας, καθώς και κατά του εργασιακού εκπροσώπου της Ένωσης στην Ηλεία.

«Ο κ. Λαμπρόπουλος ευρισκόμενος στην κεντρική πλατεία του Πύργου, μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγ. Χαραλάμπους και ενώπιον του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, που εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση, καταφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς παρόντες δημοσιογράφους αλλά και το δημοσιογραφικό λειτούργημα συνολικά. Επίσης απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε κατά του εργασιακού εκπροσώπου της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Ηλεία, ο οποίος θέλοντας να κρατήσει ήπιους τόνους, παρουσία του υπουργού, προσπάθησε να τον ανακαλέσει στην τάξη» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, ενώ η Ένωση καλεί άπαντες να καταδικάσουν την συμπεριφορά του γαλάζιου κομματάρχη.

«Η επιχειρούμενη απαξίωση του δημοσιογραφικού έργου αλλά και η προσβολή της προσωπικότητας δημοσιογράφων, μελών και μη της Ένωσης Συντακτών, δεν είναι αποδεκτή από κανέναν, πολλώ δε μάλλον, από τον πρόεδρο και εκπρόσωπο ενός κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Ηλεία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές και θα πρέπει να καταδικάζονται από όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά» συνεχίζει η ανακοίνωση, που καταλήγει κατηγορώντας τον γαλάζιο Λαμπρόπουλο για προβληματική κοινωνική συμπεριφορά, ακόμα και για επίδειξη ελλείμματος δημοκρατικότητας.

Στο σκηνικό θα πρέπει κανείς να προσθέσει την απόφαση του Κώστα Τζαβάρα να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, με τις πληροφορίες να τον θέλουν να γλυκοκοιτάζει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ακόμα και χωρίς γαλάζιο χρίσμα. Επίσης, παραφιλολογία έχει φέρει και η ενδεχόμενη ένταξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στα ψηφοδέλτια της Ηλείας, που μέχρι στιγμής εμφανιζόταν να «πηγαινοέρχεται» μεταξύ Αθήνας, Αρκαδίας και Ηλείας, καταλήγοντας -μάλλον- στην τελευταία.

Διαβάστε επίσης:

Λάβρος κατά της κυβέρνησης ο γαλάζιος Τζαβάρας – Δεν θέλει να κατέβει στις εκλογές (Audio)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter