«Γαλάζιος» βουλευτής σε Σταϊκούρα – Σκρέκα: Επιδοτήστε ρεύμα και φυσικό αέριο φοιτητικών κατοικιών

«Γαλάζιος» βουλευτής σε Σταϊκούρα – Σκρέκα: Επιδοτήστε ρεύμα και φυσικό αέριο φοιτητικών κατοικιών

Μία ακόμα εκδήλωση του προβληματισμού που επικρατεί στην Κ.Ο. της ΝΔ λόγω της κοινωνικής δυσαρέσκειας από το παρατεταμένο πληθωριστικό σοκ αποτελεί η Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Άγγελου Τσιγκρή, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ενέργειας με τίτλο: «Επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου των φοιτητών».

Ο «γαλάζιος» βουλευτής τονίζει πως η επιδότηση αφορά αποκλειστικά και μόνο πρώτες κατοικίες, γεγονός που επιφέρει την εξαίρεση των φοιτητικών κατοικιών. Επισημαίνει ότι μοναδική δυνατότητα για να συμβεί αυτό είναι η ατομική φορολογική δήλωση, στην οποία το ακίνητο που μισθώνει ο εκάστοτε φοιτητής δηλώνεται ως κύρια κατοικία.

Διαβάστε επίσης: Βουλευτής ΝΔ σε «γραμμή» Τσίπρα για τη μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων

Κατά τον κ. Τσιγκρή, αρκετές είναι οι περιπτώσεις που αυτό συντελέστηκε το 2021, όμως, η δήλωση Ε1 δεν έχει υποβληθεί ακόμα για το συγκεκριμένο έτος. «Οι ανατιμήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας καθιστούν ακόμη επιτακτικότερη την ανάγκη άμεσης ένταξη των φοιτητικών κατοικιών στο μέτρο της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, αφού οι περισσότεροι φοιτητές χρησιμοποιούν κλιματιστικά και ηλεκτρικά θερμανιτκά σώματα» υπογραμμίζει.

Χαρακτηρίζει, επίσης, απαραίτητη την επιδότηση και της δεύτερης κατοικίας λόγω της επιλογής αρκετών πολιτών να διαμείνουν σε αυτές εξαιτίας της πανδημίας, θέτοντας τα εξής ερωτήματα στους Χρήστο Σταϊκούρα και Κώστα Σκρέκα:

1) Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε με σκοπό να συμπεριληφθούν οι φοιτητικές κατοικίες στην επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου;

2) Πότε αναμένονται οι παραπάνω ενέργειες;

Η Ερώτηση:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter