Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Gallery walk στο πλαίσιο υποδοχής της έκθεσης Documenta 14

Ένα από τα έργα της έκθεσης: Δημήτρης Καλυβιώτης "Army of Color (aka The Fence)"

Η Documenta, μια έκθεση σύγχρονης τέχνης παγκόσμιας εμβέλειας, για πρώτη φορά στην πολυετή διαδρομή της, επεκτείνει τις δραστηριότητές της εκτός συνόρων επιλέγοντας την πόλη της Αθήνας ως τον έτερο πόλο των δραστηριοτήτων της και αναγορεύοντάς την, έστω και πρόσκαιρα, σε πρωταγωνίστρια της παγκόσμιας σύγχρονης εικαστικής σκηνής.

Πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία, τόσο για το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό δυναμικό της χώρας όσο και για το φιλότεχνο κοινό, να λάβουν μέρος σε μια πολυεπίπεδη διαδραστική επικοινωνία αρθρώνοντας τον δικό τους προσωπικό ή συλλογικό λόγο και εκφράζοντας τις δικές τους απόψεις και προβληματισμούς αναφορικά με μια σειρά προβλημάτων/ προκλήσεων, που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην αίθουσα τέχνης kaplanon5, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την υποδοχή της documenta 14, θα φιλοξενηθεί ομαδική έκθεση, με τη συμμετοχή τριάντα (30) καλλιτεχνών, που φιλοτέχνησαν έργα ειδικά για την έκθεση αυτήν, εμπνευσμένα από τα ζητήματα που η ίδια η Documenta 14 έχει τοποθετήσει στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσής της όπως το μεταναστευτικό, η οικονομική κρίση, η άνοδος του λαϊκισμού παγκοσμίως, ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ελευθερίας του τύπου, της λογοκρισίας και των ψευδών ειδήσεων.

Συμμετέχοντες: Ανδρούτσος Γιώργος, Αποστολάτου Εύα, Βιλλιώτη Μαρία, Βογιατζή Ειρήνη, Γεωργοπούλου Ειρήνη, Γκινοσάτη Ελένη, Grama Gabriel, Δεσποτάκη Δικαία, Διακοδημητρίου Μαρία, Ηλιοπούλου Ειρήνη, Θεοχάρης Σταμάτης, Καλυβιώτης Δημήτρης κ.ά.

Ωράριο Λειτουργίας:

Πέμπτη 6/4, Παρασκευή 7/4, Σάββατο 8/4: 12.00-21.00,

Κυριακή9/4: 12.00-19.00.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3390946 & 210-3388501

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.