Γαλλία: 28 Ιουνίου ο β ́γύρος των δημοτικών εκλογών

Γαλλία: 28 Ιουνίου ο β ́γύρος των δημοτικών εκλογών

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, ανακοίνωσε την Παρασκευή τη διεξαγωγή του β’ γύρου εν μέσω αντιδράσεων από την αντιπολίτευση για υγειονομικό κίνδυνο

Τέλη Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί τελικά στη Γαλλία, πανδημίας επιτρέποντος, ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών (ο α’ γύρος διεξήχθη στις 15 Μαρτίου, δύο μέρες πριν εφαρμοσθεί το γενικό lockdown στη χώρα), ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 22 Μαρτίου, όταν οι Γάλλοι βρίσκονταν ήδη εγκλωβισμένοι στη δίνη της Covid-19.

Ο πρωθυπουργός Φιλίπ αναγκάστηκε να παραδεχθεί στους δημοσιογράφους την ύπαρξη αντιδράσεων στους κόλπους της αντιπολίτευσης, οι οποίες «είναι σεβαστές». Ο υποψήφιος του αριστερού κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία», Ερίκ Κοκερέλ, έκανε λόγο για «διπλό λάθος  της κυβέρνησης, υγειονομικό και πολιτικό».

Οι υποψήφιοι θα έχουν ένα μήνα για να «τρέξουν» την προεκλογική εκστρατεία τους. Ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέ, ανακοίνωσε ότι για να προσέλθουν οι ψηφοφόροι στις κάλπες θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και αντιβακτηριδιακού τζελ.

Σε περίπτωση που την περίοδο πριν τις 28 Ιουνίου σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, η κυβέρνηση προγραμματίζει τη διεξαγωγή του β’ γύρου το αργότερο έως τον προσεχή Ιανουάριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter