Γαλλία: 70χρονος δέχθηκε επίθεση από χιλιάδες μέλισσες – Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Γαλλία: 70χρονος δέχθηκε επίθεση από χιλιάδες μέλισσες – Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Ένας 70χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αφού δέχτηκε επίθεση από χιλιάδες μέλισσες ενώ έκανε τον περίπατό του στο Οτ Λουάρ, στην κεντρική Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες διάσωσης.

Ο άνδρας και μια γυναίκα 52 ετών που τον συνόδευε κράτησαν την ψυχραιμία τους και ειδοποίησαν με τα κινητά τηλέφωνά τους την πυροσβεστική γύρω στο μεσημέρι, ενώ ήταν περικυκλωμένοι από ένα σμήνος εξαγριωμένες μέλισσες.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε κατεπειγόντως στο νοσοκομείο του Πουί-ον-Βελέ. Ο 70χρονος φέρει εκατοντάδες τσιμπήματα σε όλο το σώμα και το στόμα του.

“Όταν έφτασαν στο σημείο, οι πυροσβέστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα σμήνος επιθετικών μελισσών. Είχαν καλύψει πλήρως το σώμα του άνδρα και μερικώς την γυναίκα. Η επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους ήταν πολύ λεπτή, επικίνδυνη, ακόμη και αδύνατη”, εξήγησε η πυροσβεστική.

Οι πυροσβέστες ζήτησαν τη βοήθεια ενός μελισσοκόμου που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και κατάφερε να διώξει τα περισσότερα από τα έντομα με καπνό. Για να μπορέσουν οι διασώστες να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα ο μελισσοκόμος χρειάστηκε να γεμίσει με καπνούς και το ασθενοφόρο, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, αφού τα σώματα των θυμάτων παρέμεναν καλυμμένα από μέλισσες.

Οι έξι από τους 20 πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση δέχτηκαν επίσης την επίθεση του σμήνους και τσιμπήθηκαν αρκετές δεκάδες φορές ο καθένας, αλλά κανείς τους δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

“Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Τα θύματα περνούσαν από το λάθος σημείο τη λάθος στιγμή”, είπε ένας πυροσβέστης.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η επίθεση των μελισσών προκλήθηκε από το γεγονός ότι ο μελισσοκόμος κάπνιζε τις κυψέλες για να πάρει το μέλι, σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter