Γαλλία: Άγνωστο το κίνητρο του δράστη που πυροβόλησε τον Ελληνορθόδοξο ιερέα στη Λιόν

Γαλλία: Άγνωστο το κίνητρο του δράστη που πυροβόλησε τον Ελληνορθόδοξο ιερέα στη Λιόν

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ένας δράστης επίθεσης πυροβόλησε τον ορθόδοξο ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη σήμερα στη γαλλική πόλη Λιόν, δήλωσε δήμαρχος της Λιόν Γκρεγκορί Ντουσέ σε σχόλιά του στην τηλεόραση.

Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 52χρονο ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο ιερέας, 52 ετών, πατέρας τριών παιδιών, με καταγωγή από τα Χανιά,  εκείνη την ώρα έκλεινε τον ναό.  Είναι και  θεολόγος και ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του.

Όπως αναφέρει η Le Figaro, επικαλούμενη πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση καθώς ο συγκεκριμένος ιερέας είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν από έναν πολίτη.

Άτομο από το περιβάλλον του ιερέα δήλωσε στο iefimerida.gr, πως στην συγκεκριμένη επίθεση, δράστης ήταν ένας Έλληνας που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Το ΥΠΕΞ

Την επίθεση εναντίον Ορθοδόξου ιερέα, ελληνικής καταγωγής, πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λιόν της Γαλλίας, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες γαλλικές αρχές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter