Γαλλία: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση Μακρόν

Γαλλία: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση Μακρόν

Ανακοινώθηκε την Παρασκευή το σχήμα της νέας γαλλικής κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τρεις μόλις εβδομάδες πριν από τη μάχη των βουλευτικών εκλογών και ένα μήνα μετά την επανεκλογή του 44χρονου πολιτικού στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία-Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Μελανσόν στις βουλευτικές εκλογές

Μεταξύ των μελών της κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργό, Ελιζαμπέτ Μπορν, που ανακοινώθηκαν από τον γενικό γραμματέα της προεδρίας, o πιστός υποστηρικτής του Μακρόν, ο Σεμπαστιάν Λεκορνύ στο υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Λεκορνύ μετείχε ήδη στην προηγούμενη κυβέρνηση ως υπουργός Υπερπόντιων Εδαφών.

Έκπληξη θεωρείται ο Παπ Ντιαγέ, που διευθύνει το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας της Μετανάστευσης. Ο 55χρονος πανεπιστημιακός, ειδικός στην κοινωνική ιστορία των ΗΠΑ και των μειονοτήτων θα ηγηθεί του υπουργείου Εθνικής Παιδείας.

Ο γαλλικός Τύπος έκανε λόγο για μια «επιλογή της λογικής», της αποτελεσματικότητας και της συνέχειας, καθώς η Μπορν, 61 ετών, διετέλεσε διαδοχικά υπουργός Μεταφορών, Οικολογίας και Εργασίας κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Μακρόν, και είναι ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην κυβέρνηση από την αρχή της προεδρίας του το 2017.

Η νέα κυβέρνηση, ίσης εκπροσώπησης, με 14 γυναίκες και 14 άνδρες, περιλαμβάνει επίσης υπουργούς των οποίων η θητεία των οποίων παρατάθηκε όπως ο Μπρουνό Λεμέρ στο υπουργείο Οικονομίας και ο ιδιαίτερα σκληρός σε θέματα μετανάστευσης Ζεράρ Νταρμανέν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: France24, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter