Γαλλία: Ανακοινώθηκε αυστηρότερο lockdown - Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης την θέσπιση σκληρότερων περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, με κυριότερο την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 σε όλη τη χώρα, από το Σάββατο, με ισχύ τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Ο Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε τις αποφάσεις για την αυστηροποίηση του υπάρχοντος καθεστώτος επιδημιολογικής επιτήρησης στη χώρα, τονίζοντας ότι υπάρχει σύμπλευση με το Επιστημονικό Συμβούλιο της χώρας.

Το κυριότερο μέτρο είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η για την είσοδο στη χώρα θα απαιτείται αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό (τουλάχιστον 72 ώρες πριν από το ταξίδι), όπως και υποχρεωτική καραντίνα επτά ημερών σε όσους επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, δεν προβλέπεται κλείσιμο των σχολείων, ενώ θα επικρατήσει ειδικό καθεστώς στα πανεπιστήμια, όσον αφορά τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Ο Καστέξ δήλωσε ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν για να «αποφύγουμε τη διασποράτης βρετανικής και νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης και να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο το νέο στέλεχος από τη Βρετανία, που αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει το 1 έως 1,5% των μολύνσεων, να μην επικρατήσει» στη Γαλλία».

Ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης προειδοποίησε πως μια τρίτη καραντίνα θα επιβληθεί «χωρίς καθυστέρηση» στην περίπτωση «οξείας επιδημικής επιδείνωσης», σημειώνοντας πως η υφιστάμενη κατάσταση «δεν απαιτεί» ένα τέτοιο μέτρο.

Εξάλλου, η Γαλλία θα διεξάγει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο τεστ Covid-19 τον μήνα σε σχολεία, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να τα κρατήσει ανοικτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επισήμανε ο Ζαν Καστέξ.

«Επιθυμούμε να κρατήσουμε ανοικτά τα σχολεία και αυτό αποτελεί για εμάς θεμελιώδη στόχο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αναφορικά με τα εμβόλια, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας επιβεβαίωσε την επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού, ανακοινώνοντας πως θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή, από τη Δευτέρα, πολίτες κάθε ηλικίας με παθολογίες υψηλού κινδύνου. Περισσότερα από 700 κέντρα εμβολιασμού θα ανοίξουν επιπλέον στη χώρα από την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο νέος κορονοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 69.000 ανθρώπους στη Γαλλία, ο έβδομος υψηλότερος απολογισμός θανάτων παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.