Γαλλία: Αναστάτωση στο αεροδρόμιο Ορλί λόγω βλάβης στο σύστημα αποσκευών

Γαλλία: Αναστάτωση στο αεροδρόμιο Ορλί λόγω βλάβης στο σύστημα αποσκευών
Πηγή φωτογραφίας: Pixabay

«Σημαντικές καθυστερήσεις» κατά την αναχώρηση και μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στον τερματικό σταθμό 4 του διεθνούς αεροδρομίου Ορλί, στο Παρίσι, λόγω μιας βλάβης στο σύστημα διαχείρισης των αποσκευών, όπως έγινε γνωστό από πηγή του αεροδρομίου.

Η δυσλειτουργία αυτή ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Πέμπτης και ακόμη «δεν έχει διαπιστωθεί πού οφείλεται, ούτε έχει επιδιορθωθεί» το πρόβλημα, ανέφερε η πηγή αυτή.

Η Groupe ADP, διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, ανέφερε ότι από τη βλάβη επηρεάζονται περίπου 10.000 επιβάτες που πρόκειται να επιβιβαστούν σε 40 πτήσεις για χώρες του εξωτερικού ή για υπερπόντια γαλλικά εδάφη. Η βλάβη είναι «πρωτοφανής», σημείωσε, διαβεβαιώνοντας ότι οι τεχνικοί είναι επί ποδός.

Η πηγή του αεροδρομίου είπε ότι όλες οι πτήσεις που αναχώρησαν από τον τερματικό σταθμό 4 έφυγαν με καθυστέρηση τουλάχιστον μίας ώρας και αυτό γιατί η διαχείριση των αποσκευών δεν γίνεται με μηχανικά μέσα αλλά με τα χέρια. Ως αποτέλεσμα «συσσωρεύεται τεράστιος αριθμός από αποσκευές, με τους επιβάτες να αναχωρούν χωρίς αυτές».

Αεροσκάφη των εταιρειών Air Caraïbes και French Bee αναγκάστηκαν το πρωί να απογειωθούν χωρίς να έχουν παραλάβει τις αποσκευές των επιβατών, επιβεβαίωσε ο διευθυντής τους, Μαρκ Ροσέ. Η βλάβη αυτή, σε μια περίοδο αιχμής για το αεροδρόμιο, εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών, «προκαλεί μεγάλη αναστάτωση», πρόσθεσε, υπολογίζοντας ότι τα αεροσκάφη των εταιρειών του καθυστέρησαν «από μία έως και τρεις ώρες». Σχολίασε μάλιστα ότι «δεν μπορεί η βλάβη σε έναν κυλιόμενο διάδρομο να μπλοκάρει ένα γαλλικό αεροδρόμιο τόσο σημαντικό όσο το Ορλί».

Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των επιβατών ορισμένες πτήσεις, όπως αυτές της εταιρείας Royal Air Maroc με προορισμό το Μαρόκο, άλλαξαν αεροδρόμιο και αναχώρησαν από το Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter