Γαλλία: Απαγορεύτηκε νεοναζιστικό φεστιβάλ black metal στην περιοχή της Λιόν

Γαλλία: Απαγορεύτηκε νεοναζιστικό φεστιβάλ black metal στην περιοχή της Λιόν

Η διοργάνωση ενός μουσικού φεστιβάλ black metal συνδεδεμένου με την ιδεολογία των νεοναζί στην περιοχή της Λιόν, στην ανατολική Γαλλία, απαγορεύτηκε, έγινε σήμερα γνωστό από τη νομαρχία του Ρον.

Με τίτλο “Call of Terror”, το φεστιβάλ επρόκειτο να διεξαχθεί σε άγνωστη τοποθεσία στις 24 Φεβρουαρίου, ημερομηνία της ίδρυσης το 1920 στη Γερμανία του ναζιστικού κόμματος.

Σε απόφαση της 19ης Φεβρουαρίου, η νομαρχία επισημαίνει την προσχώρηση των διοργανωτών “στο εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα”, “την ονομασία των συγκροτημάτων” — όπως “Leibwätcher” (σωματοφύλακας) με αναφορά στη δύναμη των Ες-Ες που ήταν αρμόδια για τη στενή προστασία του Αδόλφου Χίτλερ — και τις στενές τους σχέσεις με το νεοναζιστικό κίνημα.

Η νομαρχία υπογραμμίζει επίσης την παρουσία στο φεστιβάλ ως πρώτο όνομα του πολωνικού συγκροτήματος Graveland, που είναι γνωστό “για τα κομμάτια του που δοξάζουν το Τρίτο Ράιχ” και είναι μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος Black Metal, το οποίο συνδέεται με το δίκτυο “Blood and Honour”, που διαλύθηκε τον Ιούλιο του 2019 με υπουργική απόφαση.

Το φεστιβάλ “συνιστά, από το ίδιο το αντικείμενό του, σοβαρό πρόβλημα στην άυλη δημόσια τάξη γιατί θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με την ιδεολογία που πρεσβεύει”, διευκρινίζει η νομαρχία.

Οι αρχές θεωρούν ότι το φεστιβάλ “είναι πιθανό να δώσει έδαφος σε δηλώσεις που προτρέπουν στο φυλετικό μίσος και στη βία, κυρίως κατά των Εβραίων, όπως και στην εξύμνηση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”.

Το φεστιβάλ ανακοινώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μόνη ένδειξη τόπου διεξαγωγής του την “περιοχή Ρον-Αλπ”, κάτι που αποδεικνύει μια “επιθυμία για απόκρυψη”, σύμφωνα με τη νομαρχία.

Διαβάστε επίσης: Σουδάν: Το 95% των κατοίκων δεν έχει ένα πλήρες γεύμα την ημέρα – Στο κατώφλι του λιμού η χώρα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter