Γαλλία: Απολύσεις καθηγητών λόγω… συνδικαλιστικής δράσης

Γαλλία: Απολύσεις καθηγητών λόγω… συνδικαλιστικής δράσης

Διαδηλώσεις καθηγητών μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας, καμπάνιες 5.000 υπογραφών, επιστολές από τους γονείς των μαθητών του Λυκείου, είναι η αντίδραση στην αναίτια απόλυση του καθηγητή Kai Terada, ο οποίος εκλήθη στην Πρυτανεία του Λυκείου που εργαζόταν ως μαθηματικός για να του ανακοινωθεί ότι θα σταματήσει να εργάζεται για τους επόμενους 4 μήνες.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Solidaires Unitaires Démocratiques (SUD), στο οποίο ο Terada διατελεί και γραμματέας, η απόλυση αποτελεί ξεκάθαρα μια κίνηση ενάντια στα συνδικάτα καθώς δεν διαφαίνεται πουθενά λόγος για την παύση εργασίας του.

«Στην εποχή του πληθωρισμού, της προσχηματικής αύξησης των μισθών κατά 3%, αυτή είναι η αντιμετώπιση της κυβέρνησης προς αυτούς που λένε «οχι», προς αυτούς που δεν συμφωνούν με τις πολιτικές αποδοτικότητας στην εκπαίδευση», σημειώνει το Συνδικάτο.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε συνεχιζόμενο, συλλογικό αγώνα, γεγονός που θυμίζει τα αντίστοιχα αιτήματα των ελλήνων συναδέλφων τους που παλεύουν ενάντια στην αναδιάρθρωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

 

Επιστολή γονέων προς το Υπουργείο Παιδείας για την άμεση αποκατάσταση του καθηγητή

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter