Γαλλία: Αποπομπή υπουργού από την κυβέρνηση λόγω κατηγοριών για βιασμό

Γαλλία: Αποπομπή υπουργού από την κυβέρνηση λόγω κατηγοριών για βιασμό

Ο υπουργός Αλληλεγγύης και Αυτονομίας των ΑΜΕΑ, Νταμιάν Αμπάντ, αποπέμφθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Δευτέρας στον απόηχο των κατηγοριών για βιασμό που τον βαραίνουν. Η Ελιζαμπέτ Μπορν προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής της αυτή τη Δευτέρα, γεγονός αναμενόμενο αφού η αποτυχία του Μακρόν να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές δρομολόγησε αυτή την εξέλιξη. «Ασύγγνωστες διαβολές»

Στην τελετή παράδοσης της θέσης του στον επικεφαλής του γαλλικού Ερυθρού Σταυρού, Κριστόφ Κομπ, ο Νταμιάν Αμπάντ είπε ότι είναι προτιμότερο να αφήσει το πόστο του για να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε αυτές τις «ασύγγνωστες διαβολές» προς το πρόσωπό του με τρόπο που να μην εμποδίζει την κυβέρνηση.

«Αφήνω αυτή τη θέση με λύπη», είπε, ενώ υποσχέθηκε να αποδείξει ότι είναι αθώος. Ο Αμπάντ κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε δύο γυναίκες το 2010 και το 2011, και άλλης μίας το 2013.

Αναμενόμενες αλλαγές, παραμένει η Ζαχαροπούλου

Εκτός από τον Νταμιάν Αμπάντ, αντικαταστάθηκαν και οι τρεις υπουργοί που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στην περιφέρειά τους. Επίσης, η ελληνικής καταγωγής υπουργός Γαλλοφωνίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, που έχει και εκείνη κατηγορηθεί για βιασμούς από γυναίκες ενώ τις εξέταζε ως γυναικολόγος, διατήρησε τη θέση της. Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 6 μμ, ώρα Ελλάδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter