Γαλλία: Αποσύρονται σοκολάτες της Kinder λόγω σαλμονέλας σε παιδιά

Γαλλία: Αποσύρονται σοκολάτες της Kinder λόγω σαλμονέλας σε παιδιά

Την απόσυρση πέντε προϊόντων της σοκολάτας Kinder από τη γαλλική αγορά αποφάσισε η εταιρεία που τα εισάγει στη χώρα, έπειτα από τον εντοπισμό 21 περιπτώσεων λοίμωξης από το βακτήριο της σαλμονέλα, κυρίως σε μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι συγκεκριμένες σοκολάτες είχαν παρασκευαστεί και εισαχθεί από το Βέλγιο, ενώ ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας κάλεσαν όσους έχουν αγοράσει τις τελευταίες μέρες, ιδίως ενόψει του Πάσχα των Καθολικών, τις σοκολάτες Kinder να μην τις καταναλώσουν, ζητώντας παράλληλα από όσους τις έχουν καταναλώσει να λαμβάνουν μέτρα, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, για να αποφευχθούν οι μεταδόσεις.

Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας (Salmonella) είναι μια κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την εντερική οδό. Τα βακτήρια της σαλμονέλας συνήθως ζουν στο εντερικό σύστημα ζώων και ανθρώπων και αποβάλλονται μέσω των περιττωμάτων. Οι άνθρωποι μολύνονται συχνότερα μέσω μολυσμένου νερού ή τροφίμων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter