Γαλλία: Αποτυχία των εκλογών η αποχή λέει ο εκπρόσωπος του Μακρόν

Γαλλία: Αποτυχία των εκλογών η αποχή λέει ο εκπρόσωπος του Μακρόν

Το μεγάλο ποσοστό αποχής, που έφτασε το 51,29% στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, «είναι η αποτυχία των εκλογών αυτών», εκτίμησε σήμερα ο Κριστόφ Καστανέρ, ο εκπρόσωπος Τύπου της γαλλικής προεδρίας.

 «Είναι μια αποτυχία των εκλογών, είναι μια αποτυχία που δυστυχώς επαναλαμβάνεται (?) πιστεύω ότι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη», τόνισε ο Καστανέρ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

«Είναι ευθύνη της κυβέρνησης, του προέδρου, του πρωθυπουργού να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στις εκλογές», πρόσθεσε.

«Πριν καν την αποχή, υπάρχει το γεγονός ότι εκείνες και εκείνοι που εξέλεξαν τον Εμανουέλ Μακρόν, δεν τον επέλεξαν από τον πρώτο γύρο (?) και άρα πρέπει να απευθυνθούμε σε εκείνους, σε αυτές τις γυναίκες και τους άνδρες που εξέφρασαν μια ψήφο οργής και οι οποίοι πρέπει να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας. Ο Καστανέρ ζήτησε μάλιστα «μια κυβέρνηση που θα απαντά στα προβλήματα της καθημερινότητας». «Χρειάζονται συγκεκριμένες απαντήσεις (…) που θα αφορούν την καθημερινότητα των ανθρώπων».

Όταν ρωτήθηκε πώς αντέδρασε ο Μακρόν στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών, ο Καστανέρ απάντησε ότι «ήταν ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα», προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος έχει ξεκινήσει τη δουλειά για να προετοιμάσει τη συνέχεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter