Γαλλία: «Δεν υπάρχει ανάγκη καθολικού lockdown» δηλώνει ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ

Γαλλία: «Δεν υπάρχει ανάγκη καθολικού lockdown» δηλώνει ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ δήλωσε πως η κατάσταση με τον νέο κορονοϊό παραμένει εύθραυστη στη χώρα, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη για την επιβολή ενός νέου καθολικού λοκντάουν.

Ο Καστέξ είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι τα ποσοστά μολύνσεων δεν έχουν ενισχυθεί σημαντικά τις τελευταίες 2 εβδομάδες, αν και η πίεση στα γαλλικά νοσοκομεία παραμένει ισχυρή.

«Πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στους υπάρχοντες περιορισμούς που βρίσκονται ήδη σε ισχύ… όμως η κατάσταση σήμερα δεν δικαιολογεί ένα νέο πανεθνικό λοκντάουν», υπογράμμισε.

Ο Καστέξ είπε πως είναι αλήθεια ότι άλλες χώρες ξεκίνησαν την εκστρατεία εμβολιασμού τους ταχύτερα σε σύγκριση με τη Γαλλία, όμως αυτό ήταν αποτέλεσμα της επιλογής της γαλλικής κυβέρνησης να ξεκινήσει με τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στους οίκους ευγηρίας.

Ο ίδιος είπε ότι αν και αποτελούν μονάχα το 1% του πληθυσμού, αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο όσων έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο Covid-19. Η Γαλλία έχει καταγράψει περισσότερους από 77.000 θανάτους από νέο κορονοϊό από την αρχή της επιδημίας.

Ο Καστέξ ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που προέρχονται από τα νέα στελέχη του ιού έχει αυξηθεί από 3,3% στις 8 Ιανουαρίου σε 14% σήμερα.

«Πρέπει να πολεμήσουμε τον ιό εφαρμόζοντας τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ… δεν είναι καιρός να χαλαρώσουμε», τόνισε, προσθέτοντας πως δεν θα διστάσει να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, εάν καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων.

Η Γαλλία έχει καταγράψει τέσσερα κρούσματα Covid-19 από το στέλεχος του κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βραζιλία, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Ο Βεράν επισήμανε πως η χώρα του «δίνει αγώνα ενάντια στον χρόνο», ενάντια στα νέα στελέχη που ταυτοποιήθηκαν πρώτα στη Βρετανία, στη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία.

Εξάλλου, ο Ζαν Καστέξ έκανε γνωστό ότι η Γαλλία θα παραλάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 στο τέλος της εβδομάδας, ένα βήμα που θα βοηθήσει να επιταχύνει τους ρυθμούς της εκστρατείας της, έπειτα από τις ελλείψεις προμηθειών από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, η Γαλλία θα κλείσει 1,7 εκατομμύρια επιπλέον ραντεβού από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου και βρίσκεται στον σωστό δρόμο να πετύχει τον στόχο των 4 εκατομμυρίων ανθρώπων που θα έχουν εμβολιαστεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Είναι επιτακτικό περισσότεροι πολίτες να εργάζονται με τηλεργασία, σημείωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter