Γαλλία: Δέντρο σκοτώνει ποδηλάτη – Χωρίς ρεύμα 120 χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω καταιγίδων

Γαλλία: Δέντρο σκοτώνει ποδηλάτη – Χωρίς ρεύμα 120 χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω καταιγίδων

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και επτά άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρά από τις έντονες καταιγίδες που έπληξαν χθες βράδυ τη νοτιοδυτική Γαλλία με αποτέλεσμα 120.000 νοικοκυριά να παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Δέντρα πεσμένα πάνω σε σιδηροδρομικές γραμμές, ηλεκτρικά καλώδια στο έδαφος, εκατοντάδες στέγαστρα και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από χοντρό χαλάζι: η καταιγίδα ήταν σύντομη αλλά εξαιρετικά σφοδρή.

Ένας 64χρονος ποδηλάτης πέθανε από «καρδιοαναπνευστική ανακοπή», αφού τραυματίστηκε από πτώση δέντρου σε πάρκο στην Ομπζά (κεντροδυτική Γαλλία), στη διάρκεια συγκέντρωσης ποδηλατοτουρισμού.

«Υπάρχουν σημαντικές ζημιές, οι καταιγίδες ήταν εξαιρετικά βίαιες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαβιέ Σαλόν, περιφερειακός διευθυντής επικοινωνίας της εταιρίας διαχείρισης του δικτύου διανομής Enedis.

Περίπου 120.000 παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση το μεσημέρι, σύμφωνα με την Enedis.

Άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητες έως και 120 χλμ. την ώρα και ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν χθες Τετάρτη γύρω στις 18:00 ώρα Ελλάδας στην περιφέρεια Ντορντόν, πλήττοντας 135 κοινότητες. Η κυκλοφορία διακόπηκε σε πέντε δρόμους του γεωγραφικού διαμερίσματος και μέχρι το μεσημέρι σήμερα δεν είχε αποκατασταθεί.

Στη Σαράντ, η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα έως και 100 χλμ. την ώρα. Τζάμια και στέγαστρα διαλύθηκαν από τη σφοδρότητα του χαλαζιού που είχε μέγεθος μπάλας του τένις.

Δεκάδες πλημμυροπαθείς πέρασαν τη νύχτα σε δύο γυμνάσια που άνοιξαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Η κυκλοφορία των σιδηροδρόμων, η οποία είχε ανασταλεί σε πολλές γραμμές, επαναλαμβάνεται σταδιακά σήμερα με καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων, σύμφωνα με την εθνική εταιρία σιδηροδρόμων SNCF.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter