Γαλλία: Δήμαρχος 97 ετών διεκδικεί… άλλα έξι χρόνια θητείας (Video)

Γαλλία: Δήμαρχος 97 ετών διεκδικεί… άλλα έξι χρόνια θητείας (Video)

Απέχει δύο χρόνια από τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής, ωστόσο η όρεξή του για κοινωνική προσφορά παραμένει άσβεστη.

Ο κύριος Μαρσέλ Μπερτομέ είναι γεννημένος το 1922 και οδεύει προς τη συμπλήρωση 100 ετών ζωής. Αυτή την περίοδο δεν την περνά στο σπίτι του, απολαμβάνοντας τη ζωή με τα παιδιά και τα εγγόνια του, αλλά έχει κατά νου την… ανανέωση της θητείας του στον δημαρχιακό θώκο! 

Σύμφωνα με το France Info, ο Μπερτομέ (που κλείνει τα 98 του στις 4 Απριλίου) σκοπεύει να βάλει εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές του Μαρτίου, διεκδικώντας άλλη μία εξαετή θητεία. Οι εκλογές δεν αποτελούν άγνωστη λέξη για τον Γάλλο υπερήλικα, ο οποίος αποτελεί… ισόβιο δήμαρχο του χωριού του (το Saint-Seurin-sur-l’Isle) έχοντας κερδίσει όλες τις εκλογικές διαδικασίες από το 1971!

«Έχω ακόμη πράγματα να κάνω, υπάρχουν νέες προκλήσεις μπροστά μας», ανέφερε ο Μπερτομέ, που στην ερώτηση για το εάν μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος σε τέτοια -προχωρημένη- ηλικία, απαντά πως: «Μπορείς να είσαι αξιόλογος σαν άνθρωπος σε μία τέτοια ηλικία, ενώ υπάρχουν γύρω σου κάποιοι οι οποίοι μπορεί να είναι ανόητοι στα 20 τους».

Στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία είχε κερδίσει άνετα, ως ο μοναδικός υποψήφιος. Ωστόσο φέτος θα έχει δύο αντιπάλους, τους οποίους θέλει να… κερδίσει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter