Γαλλία: Δημοσιογράφος εκδιώκεται με τη βία από συνέντευξη της Λεπέν (Video)

Γαλλία: Δημοσιογράφος εκδιώκεται με τη βία από συνέντευξη της Λεπέν (Video)

Ένα βίντεο κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο, όπου καταγράφεται η στιγμή που άνδρες ασφαλείας αρπάζουν και απομακρύνουν με τη βία εκτός της αίθουσας ενός συνεδριακού κέντρου δημοσιογράφο, ο οποίος προσπαθεί να θέσει ερωτήσεις στην πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, ένα περιστατικό οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη ερευνώνται.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς έγινε τα λεπτά που προηγήθηκαν εντός της αίθουσας σε ένα συνεδριακό κέντρο όπου δημοσιογράφοι είχαν περικυκλώσει τη Μαρίν Λεπέν και εικονολήπτες κατέγραφαν με τις κάμερές τους την προεκλογική της εκστρατεία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μέτωπο, η πολιτικός δεν ευθύνεται για την απομάκρυνση του δημοσιογράφου από το επιχειρηματικό φόρουμ το οποίο επισκεπτόταν.

Στο βίντεο διακρίνεται ο δημοσιογράφος Πολ Λαρουτουρού που εργάζεται στο σατιρικό σόου «Quotidien» του TMC να φωνάζει, ενώ τον απομακρύνουν με την βία από την αίθουσα:

«Αφήστε με, αφήστε με… τι γίνεται με την ελευθερία του Τύπου;»

Εκτός της αίθουσας σημειώθηκε διαπληκτισμός μεταξύ του δημοσιογράφου, ενός εικονολήπτη και των σωματοφυλάκων.

Ο Νταβίντ Ρασλίν, ανώτερο στέλεχος του Εθνικού Μετώπου, έστειλε χθες στο Twitter μήνυμα επισημαίνοντας ότι οι άνδρες ασφαλείας της Λεπέν δεν ευθύνονται.

«Οι άνδρες ασφαλείας που περιφρουρούσαν το συνεδριακό κέντρο φρόντισαν για αυτό» συμπλήρωσε.

Τον ισχυρισμό του ωστόσο διέψευσε η διεύθυνση του συνεδριακού κέντρου Palais des

Congres, που ανήρτησε στο Twitter το μήνυμα ότι οι δικές του ομάδες ασφαλείας δεν εργάζονταν στην περιοχή.

Ο Λαρουτουρού είπε από την πλευρά του ότι οι σωματοφύλακες εργάζονταν σε μια ιδιωτική εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, την οποία είχε προσλάβει ο επιχειρηματικός όμιλος Salon des Entrepreneurs που διεξήγαγε το συνέδριο.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε επιπλέον ότι τον έδιωξαν από την αίθουσα έπειτα από εντολές που έδωσε αξιωματούχος του Εθνικού Μετώπου, ο οποίος στεκόταν σε κοντινή απόσταση.

Εκπρόσωπος τύπου του Salon des Entrepreneurs, με την οποία επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, απάντησε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να σχολιάσει το περιστατικό.

https://www.youtube.com/watch?v=8aX4CUSeTzA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter