Γαλλία: Διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν στη νέα καραντίνα

Γαλλία: Διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν στη νέα καραντίνα

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Καστέξ, μαζί με την υπουργό Εργασίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, έδωσαν τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν από τις 00:01 της Παρασκευής.

Η έξοδος των πολιτών από το σπίτι πρέπει να λαμβάνει χώρα μόνο εάν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, όπως η αγορά τροφίμων, η συνοδεία των παιδιών τους στο σχολείο, η μετάβαση στις εργασίες τους (σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόβλεψη τηλεργασίας), η έκτακτη παροχή βοήθειας σε συγγενικό πρόσωπο, αλλά και η άσκηση. Όσοι κυκλοφορούν έξω θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα έγγραφο το οποίο θα πιστοποιεί τον λόγο της εξόδου.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, σε αντίθεση με ό,τι είχε αποφασιστεί στο πρώτο lockdown, ενώ η μάσκα γίνεται υποχρεωτική σε μαθητές άνω των 6 ετών. Ανοιχτές θα παραμείνουν οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες που δέχονται κοινό, οι χώροι λατρείας (με περιορισμούς στη διεξαγωγή τελετών), τα σουπερμάρκετ, τα φαρμακεία, τα γκαράζ, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα καθαριστήρια και τα καταστήματα οπτικών

Αντίθετα, ρολά θα κατεβάσουν τα εστιατόρια, οι καφετέριες, τα καταστήματα και τα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Καστέξ σημείωσε ότι η τηλεργασία γίνεται υποχρεωτική παντού, πλην των περιπτώσεων όπου είναι τεχνικά αδύνατο να συμβεί.  Τα σύνορα μεταξύ της Γαλλίας και των άλλων χωρών της ΕΕ θα παραμείνουν ανοιχτά. Κανείς όμως δεν θα επιτρέπεται να μπαίνει στη Γαλλία από τρίτες χώρες, εκτός αν υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι. Τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά, αλλά με περιορισμούς στον αριθμό των πελατών που θα δέχονται, ώστε να εξυπηρετούνται όσοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter