Γαλλία: Δύο νεκροί, 190 τραυματίες, εκατοντάδες συλλήψεις – Η γιορτή για την Παρί έγινε τραγωδία

Γαλλία: Δύο νεκροί, 190 τραυματίες, εκατοντάδες συλλήψεις – Η γιορτή για την Παρί έγινε τραγωδία

Οι συγκρούσεις στη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι, μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου του Champions League από την Παρί Σεν Ζερμέν κατέληξαν σε τραγωδία το Σάββατο. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, τουλάχιστον δύο άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός 17χρονου, έχουν χάσει τη ζωής τους λόγω των ταραχών ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 190.

Επιπλέον, το France24 ανέφερε ότι η αστυνομία συνέλαβε σχεδόν 500 άτομα στη γαλλική πρωτεύουσα μετά το ξέσπασμα των συγκρούσεων. Ωστόσο, μετά την συμπερίληψη των συλλήψεων που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε συνολικά 559 άτομα.

Τι ανακοίνωσε η αστυνομία του Παρισιού

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, Λοράν Νουνιέζ, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ότι τέσσερα καταστήματα λεηλατήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένου ενός καταστήματος υποδημάτων στα Ηλύσια Πεδία, κατά τη διάρκεια των εορτασμών μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Ίντερ στον τελικό του Champions League.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι 491 άτομα συνελήφθησαν στην περιοχή του Παρισιού και εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ο Νουνιέζ είπε ότι 192 διαδηλωτές τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων με σοβαρά τραύματα.

Στο Παρίσι, ένας νεαρός άνδρας πέθανε κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με όχημα και θα διεξαχθεί έρευνα για να επιβεβαιωθεί εάν συνδέεται ή όχι με τους εορτασμούς.

«Ο αριθμός των θυμάτων είναι χαμηλότερος από αυτόν που έχουμε δει στο παρελθόν, αλλά δεν θα συνηθίσουμε ποτέ σε αυτό το είδος κακοποίησης, με ανθρώπους που ήρθαν μόνο για να διαπράξουν πράξεις βανδαλισμού και που δεν παρακολούθησαν καν τον αγώνα, και θα έχουμε πάντα μια πολύ σθεναρή απάντηση», κατέληξε ο Νουνιέζ.

Οι νεαροί που έκαναν τα επεισόδια έριξαν φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα, έσπασαν στάσεις λεωφορείων και πυρπόλησαν αυτοκίνητα εν μέσω των ξέφρενων πανηγυρισμών.

Το χάος ήρθε μετά την κατάκτηση του μεγαλύτερου τροπαίου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συλλόγων από την Παρί Σεν Ζερμέν για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η πλειοψηφία των οπαδών γιόρτασε ειρηνικά, με πολλούς να τραγουδούν και να χορεύουν στους δρόμους ή να κορνάρουν τα αυτοκίνητά τους.

Περίπου 5.400 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε όλο το Παρίσι εν αναμονή των θορυβωδών εορτασμών.

 

Διαβάστε επίσης

Τραπεζικό πάρτι απληστίας με επιτόκια και πλειστηριασμούς

Guardian: O Τραμπ υποσχόταν εύκολους δασμούς – Η πραγματικότητα τον διαψεύδει

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες όλη η χώρα την Κυριακή

Βοσκοτόπια απάτης με δούρειο ίππο τις εταιρείες – Την Κυριακή στο Documento

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την παραπομπή Μητσοτάκη για δύο κακουργήματα – Ποιος άλλους βάζει στο κάδρο των ευθυνών

Documento Newsletter