Γαλλία: Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ (Photos & Video)

Γαλλία: Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ (Photos & Video)

Ο πύργος του Άιφελ και ο προαύλιος χώρος του εκκενώθηκαν και έκλεισαν μέχρι νεωτέρας σήμερα το απόγευμα, εξαιτίας της παρουσίας ενός ανθρώπου που σκαρφαλώνει στο εμβληματικό παρισινό μνημείο, έγινε γνωστό από την εταιρία διαχείρισης του μνημείου αυτού.

“Εντοπίστηκε ένας άνθρωπος να σκαρφαλώνει στην πρόσοψη του Πύργου. Εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο να προσπαθεί να φθάσει στον τρίτο όροφο”, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV.

“Εκκενώσαμε τον Πύργο. Σε μια τέτοια περίπτωση, αυτή είναι η συνήθης διαδικασία που ακολουθούμε. Πρέπει να εμποδίσουμε τον άνθρωπο αυτόν να συνεχίσει”, εξήγησε η πηγή από την εταιρία διαχείρισης, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό των τουριστών που επηρεάζει αυτό το μέτρο. “Πυροσβέστες και αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου”, πρόσθεσε.

Ο προαύλιος χώρος εκκενώθηκε επίσης, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Οι δυνάμεις έρευνας και επέμβασης της αστυνομίας βρίσκονται επί τόπου, απέκλεισαν την περιοχή και ήρθαν σε επαφή με τον αναρριχητή, του οποίου τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τον Οκτώβριο του 2017, ο Πύργος του ‘Αιφελ χρειάστηκε να εκκενωθεί τελείως λόγω της παρουσίας ενός νεαρού άνδρα σε μια κολόνα του Πύργου, ο οποίος απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή του. Η αστυνομία κατάφερε τελικά να τον μεταπείσει.

Ο Πύργος του ‘Αιφελ, που γιορτάζει φέτος τα 130 χρόνια του, είναι το μνημείο με εισιτήριο στην είσοδό του, που έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως. Δέχεται επτά εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Ο Πύργος του Άιφελ, έχει ύψος 300 μέτρα και φέτος γιόρτασε 130 χρόνια παρουσίας, στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ κάθε χρόνο τον επισκέπτονται περίπου έξι εκαομμύρια άτομα από όλο τον κόσμο.







Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter