Γαλλία: «Ελεγχόμενη η επιδημία» δηλώνει ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου

Γαλλία: «Ελεγχόμενη η επιδημία» δηλώνει ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου

Η επιδημία της Covid-19 είναι αυτή τη στιγμή «ελεγχόμενη» στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί.

«Ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί, ιδιαίτερα σε ορισμένες περιφέρειες (…) όμως κυκλοφορεί με χαμηλή ταχύτητα. Εκεί όπου είχαμε δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, γύρω στα 80.000 νέα κρούσματα την ημέρα στις αρχές Μαρτίου πριν από το lockdown, υπολογίζουμε πως βρισκόμαστε τώρα γύρω στα σχεδόν 1.000 κρούσματα», εξήγησε μιλώντας στον ραδιοσταθμό France Inter.

«Αυτό δείχνει πως υπάρχει σημαντική μείωση. Και κυρίως έχουμε όλα τα εργαλεία για να ανιχνεύσουμε αυτά τα νέα κρούσματα. Έχουμε τα τεστ, έχουμε ένα ολόκληρο σύστημα απομόνωσης και ανίχνευσης των επαφών, που επιτρέπει προφανώς να αποφύγουμε την επέκταση», πρόσθεσε ο καθηγητής Ντελφρεσί, ειδικός στην ανοσιολογία.

Το επιστημονικό συμβούλιο, που είναι αρμόδιο να καθοδηγεί τις δημόσιες αρχές στη διαχείριση της κρίσης που συνδέεται με την Covid-19, εξέδωσε χθες, Πέμπτη, νέα σύσταση για να γίνει προετοιμασία για «τέσσερα πιθανά σενάρια» για τους ερχόμενους μήνες, τα οποία κυμαίνονται από μια «επιδημία υπό έλεγχο» μέχρι μια «κρίσιμη επιδείνωση».

«Πιστεύουμε πως το πιθανότερο είναι το σενάριο αριθμός ένα, δηλαδή ένας έλεγχος της επιδημίας. Συνδέεται με τα αποτελέσματα του lockdown, συνδέεται με το γεγονός ότι ο ιός αυτός είναι ίσως ευαίσθητος σε μια ορισμένη μορφή θερμοκρασίας», δήλωσε ο Ντελφρεσί.

Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γαλλία συνεχίζει να μειώνεται καθημερινά. Σήμερα λίγο περισσότεροι από 1.000 ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, έναντι άνω των 7.000 πριν από δύο μήνες.

Από την αρχή της επιδημίας, στη Γαλλία 29.065 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter