Γαλλία: Εννέα τραυματίες από το πέρασμα της καταιγίδας Eleanor

Γαλλία: Εννέα τραυματίες από το πέρασμα της καταιγίδας Eleanor

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τέσσερις από τους οποίους σοβαρά, από το πέρασμα της καταιγίδας Eleanor, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σχεδόν σε 3.500 περιπτώσεις, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσε σήμερα το μεσημέρι η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

«Οι τέσσερις που έχουν τραυματιστεί σοβαρά είναι ένας άνδρας που έπεσε από τη στέγη του σπιτιού του στο Σεν-ε-Μαρν, μια γυναίκα που έπεσε πάνω της ένας όγκος από μπετόν στον Άνω Ρήνο, ένας μοτοσικλετιστής που έπεσε πάνω σε ένα δέντρο στο Έουρ-ε-Λουάρ και ένα ακόμη πρόσωπο που τραυματίστηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του στην Εσόν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντισυνταγματάρχης Μισέλ Μπερνιέ.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής είναι η Νορμανδία, η Πικαρδία, η Λορένη, το Ιλ-ντε-Φρανς, η Καμπανία-Αρντέν, το Νορ-Πα-ντε-Καλέ.

Η καταιγίδα προερχόμενη από τη βόρεια Ιρλανδία έπληξε την Γαλλία τη νύκτα και περί τα πενήντα διαμερίσματα της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής.

Είναι η τέταρτη καταιγίδα που πλήττει τη Γαλλία από τις αρχές του Δεκεμβρίου, μετά τις Ana, Bruno και Carmen. Η καταιγίδα θα κινηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας προς το βορειο-ανατολικό τμήμα της χώρας και προς την Κορσική.

Έκλεισε και ο πύργος του Άιφελ

Ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε σήμερα κλειστός για τους επισκέπτες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, ανακοίνωσε η εταιρία εκμετάλλευσης του πιο διάσημου μνημείου του Παρισιού. Περισσότερα ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter