Γαλλία: Επιμένει ο Μακρόν στην εφαρμογή του συνταξιοδοτικού παρά τη λαϊκή οργή

Γαλλία: Επιμένει ο Μακρόν στην εφαρμογή του συνταξιοδοτικού παρά τη λαϊκή οργή

«Η επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού στη Γαλλία πρέπει να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξής του στα δίκτυα TF1 και France 2 και επιμένοντας ούτε λίγο ούτε πολύ στην εφαρμογή του αντιδημοφιλούς νομοθετήματος που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

«Η μεταρρύθμιση αυτή είναι αναγκαία, όχι γιατί αυτό αρέσει σε εμένα, θα ήθελα να μην την κάνω, αλλά για τον λόγο αυτό δεσμεύθηκα να την κάνω», δήλωσε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι θέλει την έναρξη της ισχύος της μέχρι το τέλος του έτους, «ώστε τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν».

Αντιμέτωπος με την λαϊκή οργή και την έντονη αντίδραση των συνδικάτων, ο Μακρόν δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η πτώση της δημοτικότητάς του: «Μεταξύ των δημοσκοπήσεων βραχυπρόθεσμα και του γενικότερου συμφέροντος της χώρας, επιλέγω το δεύτερο», είπε. Ο γάλλος πρόεδρος κάλεσε επίσης τους κοινωνικούς εταίρους σε «επανάληψη» του διαλόγου για τις συνθήκες εργασίας, ένας στόχος λίαν φιλόδοξος, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Τέλος, ο γάλλος ηγέτης επεσήμανε ότι εξακολουθεί να χαίρει της εμπιστοσύνης του η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, η κυβέρνηση της οποίας επέζησε της διπλής πρότασης μομφής πριν από δύο 24ωρα στην Εθνοσυνέλευση.

Πηγή: New York Times, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter