Γαλλία: Εργαζόμενοι στα καταστήματα της Apple απεργούν διεκδικώντας αύξηση μισθών

Γαλλία: Εργαζόμενοι στα καταστήματα της Apple απεργούν διεκδικώντας αύξηση μισθών

Με απεργία… υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της Apple στην Γαλλία την κυκλοφορία στην χώρα του νέου iPhone 15. Οι εργαζόμενοι ζητούν αύξηση στους μισθούς τους και βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, ενώ απειλούν και με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά τους.

Τα συνδικάτα της Apple, περιλαμβανομένων των CGT, Unsa, CFDT και Cidre-CFTC, σχεδιάζουν να απεργήσουν και αύριο Σάββατο, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους για μισθολογική αύξηση 7% για να αντισταθμιστεί η αύξηση του πληθωρισμού και εάν δεν τερματιστεί το πάγωμα των προσλήψεων που διαρκεί ένα μήνα.

Η διοίκηση δεν επιθυμεί να συμφωνήσει σε αύξηση μεγαλύτερη του 4,5%, σύμφωνα με αξιωματούχους των συνδικάτων.

Ιδιαίτερη αίσθηση στα γαλλικά και διεθνή μέσα έχει προκαλέσει η κινητοποίηση των 30 υπάλληλων της εταιρείας που διαδήλωσαν έξω από το κατάστημα της Apple στη συνοικία της Όπερας στο κεντρικό Παρίσι -ένα από τα τρία καταστήματα στη γαλλική πρωτεύουσα- και σε απόσταση λίγων μέτρων από μια ουρά με περίπου 40 πελάτες που περίμεναν υπό βροχή για να μπουν μέσα στο κατάστημα.

«Παραμένουμε οι άνθρωποι που φτιάχνουμε τον πλούτο της Apple και επομένως νομίζω ότι μας αξίζει λίγο πιο έντιμη αντιμετώπιση από αυτή που έχουμε σήμερα», ανέφερε σε δηλώσεις της η 36χρονη Αναΐς Ντιρέλ, η οποία εργάζεται στην Apple μια δεκαετία.

Από την πλευρά του ο Τάρεκ, στέλεχος του συνδικάτου CGT, ανέφερε σε δηλώσεις του πως: «Ο πληθωρισμός παραμένει απειλητικός. Υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ο στόχος δεν είναι καθόλου να εμποδιστούν οι πωλήσεις του iPhone, ο στόχος είναι στ’ αλήθεια να υπάρξει ευαισθητοποίηση σε σχέση με αυτή την κατάσταση».

Στο μεταξύ σύμφωνα με αναφορές, την κίνηση των Γάλλων συναδέλφων τους φαίνεται ότι ζήλεψαν και οι Ισπανοί εργαζόμενοι της Apple και ανακοίνωσαν ότι σκέφτονται να ξεκινήσουν και αυτοί κινητοποιήσεις (τουλάχιστον στην Βαρκελώνη) σε αλληλεγγύη με τους απεργούς και με τα ίδια αιτήματα με αυτούς.

Σημειώνεται πως στην Γαλλία η Apple είναι αντιμέτωπη και με έναν ακόμα πονοκέφαλο που δεν είναι άλλος από την καταγγελία της Εθνικής Υπηρεσίας Συχνοτήτων πως το iPhone 12 παραβιάζει τα όρια έκθεσης στην ακτινοβολία και εάν δεν υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις από πλευράς της εταιρείας, τότε θα απαγορευτούν οι πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter