Γαλλία: «Φρένο» στην αλόγιστη χρήση ζαχαρούχων αναψυκτικών

Γαλλία: «Φρένο» στην αλόγιστη χρήση ζαχαρούχων αναψυκτικών

Παράνομη καθίσταται εφεξής στη Γαλλία, η πώληση απεριόριστης ποσότητας αναψυκτικών σε προκαθορισμένη τιμή ή η απεριόριστη προσφορά τους δωρεάν, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία.

Σύμφωνα με το BBC, ο νέος νόμος που τίθεται από σήμερα σε ισχύ, απαγορεύει τη διάθεση από εστιατόρια και άλλους χώρους εστίασης, απεριόριστου αριθμού αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη, μετά την αγορά ενός μόνο τέτοιου προϊόντος. Στο στόχαστρο του νέου νόμου περιλαμβάνονται και τα αθλητικά ποτά που περιέχουν ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες.

Το μέτρο αφορά όλους τους χώρους μαζικής εστίασης, αλλά και πώλησης τροφίμων και αναψυκτικών, από τα ταχυφαγεία ως τις σχολικές καντίνες. Πριν από την απαγόρευση, η Γαλλία επέβαλε φόρο στα αναψυκτικά, ενώ οι αυτόματοι πωλητές αναψυκτικών απαγορεύονται στα σχολεία.

Στόχος του νόμου είναι να «περιορίσει, ειδικά μεταξύ των νέων, τους κινδύνους από την παχυσαρκία και τον διαβήτη» και να εναρμονιστεί με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που συστήνει την φορολόγηση των αναψυκτικών με ζάχαρη, τα οποία συνδέει με την παχυσαρκία και τον διαβήτη.

Τα self-service μηχανήματα διάθεσης αναψυκτικών βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια σε εστιατόρια και καφέ πολλών χωρών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τον επόμενο χρόνο πρόκειται να επιβληθεί φόρος στα αναψυκτικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter