Γαλλία: Γάμος εν καιρώ κορονοϊού

Γαλλία: Γάμος εν καιρώ κορονοϊού

Παρά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν επιβάλει οι γαλλικές αρχές, στα πλαίσια των οποίων ακυρώθηκαν οι γάμοι σε ολόκληρη τη χώρα, το δημαρχείο της Μπεζανσόν έκανε μια εξαίρεση.

Στο …σπίτι του παντρεύτηκε ένα ζευγάρι Γάλλων, η Ανζελίκ κι ο Φρανκ, στην πόλη Μπεζανσόν, στην ανατολική Γαλλία, με μόλις πέντε παρισταμένους: τον γιο τους, Βλαντιμίρ, τους δύο μάρτυρες, τον υπάλληλο του ληξιαρχείου και τον αναπληρωτή δήμαρχο Τιερί Μορτόν. Οι δύο τελευταίοι με πλήρη περιβολή προστασίας από τον κορονοϊό.

Παρά την ακύρωση όλων των γάμων που εφαρμόζεται σε ολόκληρη της χώρα, οι αρχές της Μπεζανσόν έκαναν μια εξαίρεση. «Υπάρχει μια περίπτωση, ο γάμος in extremis, που επιτρέπει σε ένα ζευγάρι να παντρευτεί όταν ο ένας από τους δύο είναι σοβαρά άρρωστος», εξήγησε στην εφημερίδα «L’Est Républicain» ο Μορτόν, ο οποίος συγκινήθηκε ιδιαίτερα επιδή τυχαίνει φίλος του ζευγαριού.

Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και τριάντα χρόνια, ενώ έχει ήδη παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο στο Βιετνάμ (πριν από 25 χρόνια), ο οποίος όμως δεν αναγνωρίζεται στη Γαλλία. «Σε αυτήν την τόσο περίπλοκη για όλους κατάσταση, ο γάμος μας προσφέρει μια αχτίδα ελπίδας», λέει η Ανζελίκ, η οποία βρίσκεται απομονωμένη σε διαφορετικό διαμέρισμα από τον άρρωστο σύζυγό της για λόγους προστασίας του από τον Covid-19.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter