Γαλλία: Για δύο βιασμούς κατηγορείται η ελληνίδα υπουργός του Μακρόν

Γαλλία: Για δύο βιασμούς κατηγορείται η ελληνίδα υπουργός του Μακρόν
Πηγή: Twitter

Μετά τις κατηγορίες κατά του υπουργού Ισότητας, Νταμιάν Αμπάντ, και δεύτερη υπόθεση βιασμού έρχεται να κλονίσει την κυβέρνηση της Ελιζαμπέτ Μπορν στη Γαλλία. Το συντηρητικό περιοδικό Marianne αναφέρει ότι η ελληνικής καταγωγής υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών και γυναικολόγος στο επάγγελμα, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, είναι αντικείμενο δύο καταγγελιών για βιασμό από δύο γυναίκες.

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται η Ζαχαροπούλου έλαβαν χώρα όταν ήταν γυναικολόγος. Το περιοδικό αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τα περιστατικά από τον εισαγγελέα των Παρισίων.

Η πρώτη καταγγελία, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Marianne, κατατέθηκε στις 25 Μαΐου. Η εισαγγελία άνοιξε την έρευνα για την υπόθεση δύο μέρες μετά, στις 27 Μαΐου, «για να ξεκαθαρίσει αν τα γεγονότα εμπίπτουν στην κατηγορία του εγκλήματος». Οι έρευνες διεξάγονται από την υπηρεσία καταστολής της εγκληματικότητας κατά προσώπων (BRDP).

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού, που επιβεβαίωσε η εισαγγελία των Παρισίων η δεύτερη καταγγελία έγινε στις 16 Ιουνίου. Μια πηγή που είναι σχετική με το ζήτημα αναφέρει ότι η καταγγελλόμενη πράξη έγινε επίσης στο πλαίσιο της επαγγελματικής ιδιότητας της Ζαχαροπούλου, το 2016, σε μια ενήλικη γυναίκα.

Υπενθυμίζεται πως η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου εντάχθηκε στην κυβέρνηση της Ελιζαμπέτ Μπορν στις 20 Μαΐου. Βρίσκεται υπό την επίβλεψη της υπουργού Ευρώπης και Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά. Η υπουργός Εξωτερικών ήταν βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις 2 Ιουλίου 2019, θέση την οποία άφησε για να μπει στην κυβέρνηση. Έχει εργαστεί σκληρά για την αναγνώριση της ενδομητρίωσης, υποβάλλοντας και έκθεση για το θέμα στον Εμανουέλ Μακρόν στις 11 Ιανουαρίου 2022.

Πηγή: AFP, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter