Γαλλία: Η ακροδεξιά πιέζει και ο Μακρόν σκληραίνει τη στάση του στο μεταναστευτικό

Γαλλία: Η ακροδεξιά πιέζει και ο Μακρόν σκληραίνει τη στάση του στο μεταναστευτικό

Η Γαλλία θα κατεδαφίσει κάποιους από τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς μεταναστών, θα επιβάλει ποσοστώσεις για τους μετανάστες που πηγαίνουν στη χώρα για να εργαστούν, ενώ θα στερήσει από τους νεοαφιχθέντες αιτούντες άσυλο πρόσβαση σε μη επείγουσα ιατρική περίθαλψη, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει στους ψηφοφόρους ότι ακούει τις ανησυχίες τους αναφορικά με τη μετανάστευση.

«Θέλουμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο της μεταναστευτικής μας πολιτικής», τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ στους δημοσιογράφους παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη μετανάστευση.

«Αυτό σημαίνει ότι όταν λέμε “ναι” σημαίνει πραγματικά “ναι”, και όταν λέμε “όχι” σημαίνει πραγματικά “όχι”», εξήγησε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιθυμεί να επανεκλεγεί το 2022 και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη με την επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία έχει αυξήσει τους υποστηρικτές της καταγγέλλοντας τη χαλαρή στάση του Γάλλου προέδρου απέναντι στη μετανάστευση, θα είναι δύσκολη.

Μέχρι στιγμής η κεντρώα κυβέρνηση του Μακρόν είχε αντισταθεί στην πίεση από την ακροδεξιά, όμως ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα ακολουθεί το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών –όπως η Ιταλία, η Βρετανία και η Σουηδία– που έχουν υιοθετήσει αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική.

Ο Φιλίπ επεσήμανε ότι τα νέα μέτρα θα σηματοδοτήσουν «μια Γαλλία που είναι ανοικτή, αλλά όχι αφελής».

«Πιστεύω ότι βρήκαμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ του καθησυχασμού των πολιτών και της αντίστασης στον λαϊκισμό», εκτίμησε ο ίδιος.

«Η γενική αίσθηση των δράσεών μας είναι η κυριαρχία (…) Είναι να εκφράζουμε και να υιοθετούμε ξεκάθαρες επιλογές σε ό,τι αφορά την υποδοχή και την ενσωμάτωση» και να διασφαλίσουμε «μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων», ξεκαθάρισε ο Φιλίπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter