Γαλλία: Η Ρωσία δεν θα προσκληθεί τελικά στην επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία

Γαλλία: Η Ρωσία δεν θα προσκληθεί τελικά στην επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία
Το Αμερικανικό Νεκροταφείο των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Απόβαση στη Νορμανδία. Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Thomas Padilla)

Η Ρωσία δεν θα προσκληθεί την επόμενη εβδομάδα στην 80ή επέτειο της D-Day, όπως ονομάστηκε η ημέρα της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία τον Ιούνιο του 1944, δήλωσαν σήμερα δύο διπλωματικές πηγές.

Οι Γάλλοι διοργανωτές είχαν δηλώσει τον Απρίλιο ότι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα προσκληθεί, αλλά ότι κάποιοι Ρώσοι εκπρόσωποι θα ήταν ευπρόσδεκτοι σε αναγνώριση των θυσιών της χώρας τους κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυξημένη ασφάλεια

“Έκτακτος μηχανισμός” αποτελούμενος από 43.000 αστυνομικούς, χωροφύλακες, πυροσβέστες και στρατιωτικούς θα αναπτυχθεί στη Γαλλία από την 5η έως την 7η Ιουνίου για να εγγυηθεί την ασφάλεια των εκδηλώσεων μνήμης της 80ής επετείου της Απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία, όπου αναμένονται 25 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να παραστούν σε περίπου 30 εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν τις τρείς αυτές ημέρες στη Βρετάνη και τη Νορμανδία, στη βορειοδυτική Γαλλία, εκ των οποίων η σημαντικότερη στις 6 Ιουνίου κοντά στην Παραλία Ομάχα, στην ακτή της Νορμανδίας, όπου 12.000 και χωροφύλακες θα αναπτυχθούν, διευκρίνισε ο υπουργός Ζεράλντ Νταρμανέν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ένας πλήρης μηχανισμός εξουδετέρωσης εκρηκτικών θα αναπτυχθεί επίσης αποτελούμενος από 80 πυροτεχνουργούς, εκ των οποίων 16 δύτες και 50 ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

“Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση μνήμης της ιστορίας μας”, δήλωσε συνοψίζοντας ο Νταρμανέν.

Επί του παρόντος “καμιά ιδιαίτερη απειλή” όσον αφορά τις εκδηλώσεις αυτές δεν εντοπίστηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών, πρόσθεσε.

Εκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος στη συνέχεια θα παρατείνει την παραμονή του στο Παρίσι, θα παραστούν επίσης ο βασιλιάς της Αγγλίας Κάρολος Γ’ και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Διαβάστε επίσης:

Σλοβενία: Η κυβέρνηση αναγνώρισε ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

Η Σουηδία κατηγορεί το Ιράν ότι οργανώνει βίαιες ενέργειες συμμοριών εναντίον ισραηλινών συμφερόντων

Τουρκία: Συνεργασία με τους γείτονες λέει ο Ερντογάν- «Γαλάζια Πατρίδα» ο υπουργός Ενέργειας του

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter