Γαλλία: Influencers καταγγέλλουν «σκιώδεις» προσέγγισεις για δυσφήμιση του εμβολίου της Pfizer

Γαλλία: Influencers καταγγέλλουν «σκιώδεις» προσέγγισεις για δυσφήμιση του εμβολίου της Pfizer

Influencers με εκατοντάδες χιλιάδες followers προχώρησαν σε μία καταγγελία που προκαλεί πολλά ερωτήματα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC.  Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν κρούσεις, με το αζημίωτο, ούτως ώστε να ξεκινήσουν σειρά δυσφημιστικών ενεργειών κατά του εμβολίου της Pfizer/Biontech.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, ένα πρακτορείο που εμφανιζόταν να εδρεύει στη Βρετανία, τους προσέφερε «συνεργασία» αποστέλλοντας τους e-mail με την εν λόγω προσφορά. Μάλιστα, οι προσφορές ήταν «κολοσσιαίες», σύμφωνα με τον Leo Grasset, διάσημο youtuber, ο οποίος σημείωσε ότι ο άνθρωπος που τον προσέγγισε «θέλησε να παραμείνει ανώνυμος», τονίζοντας ωστόσο ότι η διεύθυνση που έδωσε το πρακτορείο ήταν ψευδής.

Ο Leo Grasset θέλησε να ερευνήσει παραπάνω την υπόθεση και εντόπισε ότι όσα προφίλ υπαλλήλων του εν λόγω πρακτορείου, «κατέβηκαν» λίαν συντόμως. Όπως ο ίδιος σημείωσε, «όλοι είχαν εργαστεί στη Ρωσία». Παράλληλα, δημοσίευσε τις «οδηγίες» που έλαβε από το «σκιώδες» πρακτορείο, το οποίο καλούσε τους influencers «να μην χρησιμοποιήσουν λέξεις όπως “διαφήμιση” ή “χορηγούμενο βίντεο”. Παρουσιάστε το υλικό ως δική σας προβολή».

Παρόμοιες καταγγελίες περί προσφορών για δυσφήμιση του εμβολίου της AstraZeneca σημειώνεται ότι έγιναν και από άλλους influencers. Συγκεκριμένα, ασκούμενος σε νοσοκομείο με περισσότερους από 85.000 followers στο instagram δήλωσε ότι του έγινε προσφορά 2.050 ευρώ για δυσφημιστικό story λίγων δευτερολέπτων στον λογαριασμό του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter