Γαλλία και Γερμανία ζητούν την απελευθέρωση του βρετανικού δεξαμενόπλοιου και του πληρώματος

Γαλλία και Γερμανία ζητούν την απελευθέρωση του βρετανικού δεξαμενόπλοιου και του πληρώματος

Το υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιο Stena Impero που κατάσχεσε το Ιράν ήταν κενό φορτίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA επικαλούμενο τον υπεύθυνο της λιμενικής αρχής στην περιοχή.

Τα 23 μέλη του πληρώματος του πλοίου είναι ενδεχόμενο να καταθέσουν για τεχνικά ζητήματα, πρόσθεσε ο Αλαχμοράντ Αφιφιπούρ.

“Αν κριθεί απαραίτητο και μετά από αίτημα των δικαστικών αρχών, το πλήρωμα ενδέχεται να καταθέσει για τεχνικά θέματα,” μετέδωσε το πρακτορείο ISNA επικαλούμενο τον Αφιφιπούρ.

Αντιδράσεις από Γαλλία-Γερμανία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε σήμερα την μεγάλη ανησυχία του για την κατάσχεση του υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιου από το Ιράν, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή, έπληξε τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. “Μάθαμε με μεγάλη ανησυχία την κατάσχεση του βρετανικού πλοίου από τις ιρανικές δυνάμεις”, ανέφερε το γαλλικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του. «Την καταδικάζουμε κι εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στο Ηνωμένο Βασίλειο». κατέληξε.

Από τη μεριά της, η Γερμανία καταδίκασε κι αυτή την “αναίτια”, όπως τη χαρακτήρισε, κατάσχεση δύο εμπορικών πλοίων από το Ιράν στο Στενό του Χορμούζ, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή, κλιμάκωσε επικίνδυνα την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή.

“Παροτρύνουμε το Ιράν να απελευθερώσει αυτό το πλοίο, αλλά και το πλήρωμά του, άμεσα” δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου των Εξωτερικών. Μία περαιτέρω κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων “θα είναι πολύ επικίνδυνη και θα υπονομεύσει όλες τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εξεύρεση τρόπου αντιμετώπισης της παρούσας κρίσης”, κατέληξε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter