Γαλλία-Kορονοϊός: Εταιρεία προτείνει έναν λαμπτήρα που φωτίζει και απολυμαίνει!

Γαλλία-Kορονοϊός: Εταιρεία προτείνει έναν λαμπτήρα που φωτίζει και απολυμαίνει!

Ένα φωτιστικό που θα απολυμαίνει το γραφείο στη διάρκεια της νύχτας: μια εταιρεία που διατηρεί εγκαταστάσεις στη Γαλλία και τη Ρουμανία έχει αναπτύξει ένα σύστημα φωτισμού που απευθύνεται στους επαγγελματίες, που αντιμετωπίζουν τον διαρκή πονοκέφαλο της απολύμανσης των χώρων εργασίας τους για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Αυτός ο “υβριδικός” λαμπτήρας επιτρέπει τόσο τον φωτισμό των γραφείων ή των χώρων υποδοχής του κοινού, όσο και στη συνέχεια την απολύμανση επιφανειών, είτε τη νύχτα ή όποτε οι χώροι εργασίας είναι άδειοι, εξηγεί ο Ντιντιέ Προυτό, γενικός διευθυντής του ομίλου Dietal, του οποίου οι εγκαταστάσεις στη Γαλλία βρίσκονται στο Σαιν-Ζορζ-ντε -Μονς(κέντρο).

«Η έννοια της απολύμανσης θα παραμείνει στις καθημερινές μας συνήθειες για μήνες ή και για χρόνια» και για τους επαγγελματίες, «σε εταιρείες, στις μεταφορές ή σε χώρους υποδοχής κοινού, αυτή θα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κόστος, τόσο οικονομικά, όσο και οικολογικά», εξηγεί ο Προυτό.

Από την ανάγκη αυτή εκπηγάζει ακριβώς κι η ιδέα αυτού του φωτιστικού, που έχει βαπτισθεί Quadro UVC Covid κι είναι εξοπλισμένο με λαμπτήρες LED UVC: η υπεριώδης ακτινοβολία βοηθά στην αποστείρωση μιας επιφάνειας, εξαλείφοντας τον μολυσματικό χαρακτήρα του ιού.

Αυτή η ήδη γνωστή τεχνολογία χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, όμως «το Dietal παρέχει μια απτή λύση χάρη στον υβριδικό χαρακτήρα του (και φωτισμός και απολύμανση)» του συνδεδεμένου φωτισμού, τονίζει ο Προυτό.

Η μετάβαση από τη λειτουργία φωτισμού στη λειτουργία υπεριώδους απολύμανσης γίνεται αυτόματα και μπορεί να ενεργοποιηθεί εξ αποστάσεως. Οι αισθητήρες παρουσίας που διαθέτει, δε, επιτρέπουν να απενεργοποιούνται οι υπεριώδεις ακτίνες, οι οποίες είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο.

«Δεν είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε όλα τα φωτιστικά σε ένα χώρο, κάποιες λαμπτήρες μόνον είναι αρκετοί, ανάλογα με την επιφάνεια», διαβεβαιώνει ο γενικός διευθυντής της Dietal.

Τα πρωτότυπα των λαμπτήρων βρίσκονται στη φάση έγκρισης πριν από την παραγωγή σε μια «μίνι σειρά» από αυτό το καλοκαίρι και οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται περί τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία, της οποίας ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά περίπου 30% εξαιτίας της κρίσης του νέου κορονοϊού, συνέχισε τη δραστηριότητά της κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων. Απασχολεί 200 άτομα στη Ρουμανία και 140 στο Σαιν-Ζορζ-ντε-Μονς, όπου ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 70 θέσεων εργασίας το 2019.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter