Γαλλία: Νέα απεργία για το συνταξιοδοτικό – Στους δρόμους πολίτες και συνδικάτα

Γαλλία: Νέα απεργία για το συνταξιοδοτικό – Στους δρόμους πολίτες και συνδικάτα
Φωτογραφία από τις μαζικές κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου / AP Images

Στους δρόμους βρίσκονται ξανά εκατομμύρια πολίτες στη Γαλλία, αντιδρώντας στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μακρόν για το συνταξιοδοτικό, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η αύξηση του ορίου από τα 62 στα 64 έτη.

Τα συνδικάτα όλων των κλάδων έχουν απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις και τις απεργίες, με το συγκοινωνιακό δίκτυο να έχει παραλύσει. Τα περισσότερα αεροπορικά και σιδηροδρομικά δρομολόγια δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν, ενώ συνδικάτα των οδηγών φορτηγών αναμένεται να κλείσουν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας. Παράλληλα, η πλειοψηφία των πανεπιστημίων και των σχολείων δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των συνδικάτων, η συμμετοχή στην απεργία θα ξεπεράσει τους 2 εκατομμύρια πολίτες, ενώ θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε 260 πόλεις της Γαλλίας.

Οι Γάλλοι έχουν ταχθεί υπέρ της συνέχειας των απεργιακών κινητοποιήσεων για το συνταξιοδοτικό. Ενδεικτικά τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού BFMTV, που φανερώνει ότι το 64% είναι υπέρ της απεργίας, ενώ το 57% συμφωνεί και στην κήρυξη απεργίας διαρκείας.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για τις συντάξεις βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας και έγκρισης από τη γαλλική Γερουσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter