Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Γαλλία: Νέος νόμος «απαγορεύει» τα εταιρικά emails εκτός εργασίας

Δυνατότητα να αγνοούν τα emails τους μετά την αποχώρησή τους από το γραφείο έχουν και με τον νόμο πλέον οι Γάλλοι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2017 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για το «δικαίωμα στην αποσύνδεση» (right to disconnect) για τους εργαζομένους. Αυτός υποχρεώνει τις εταιρείες που απασχολούν πάνω από 50 εργαζόμενους να διαπραγματευτούν με τα συνδικάτα για να καταλήξουν σε έναν εσωτερικής χρήσης κώδικα, που θα προστατεύει τους υπαλλήλους από ενοχλητικά e-mails όταν βρίσκονται εκτός του χώρου εργασίας.

Ορισμένα από τα μέτρα αποτελούν η διακοπή εταιρικών λογαριασμών email το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα ή ακόμα και η αυτόματη καταστροφή όσων emails αποστέλλονται σε εργαζομένους ενώ βρίσκονται σε διακοπές.

Στόχος του νόμου αυτού είναι η μείωση του εργασιακού στρες, προκειμένου αυτό να μην τους ακολουθεί και στον προσωπικό τους χρόνο.

«Μπορεί οι εργαζόμενοι να φεύγουν από το γραφείο, αλλά δεν αφήνουν πίσω τη δουλειά τους. Έχουν κάτι σαν 'ηλεκτρονικό λουρί'», είχε τονίσει πριν από μερικές εβδομάδες ο πρώην υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Μπενουά Χαμόν.

Το δικαίωμα στην αποσύνδεση προωθήθηκε μαζί με άλλες μεταρρυθμίσεις στα τέλη του 2016.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.