Γκαμπριέλ Ατάλ: Ποιος είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Γαλλίας

Γκαμπριέλ Ατάλ: Ποιος είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Γαλλίας

Ο υπουργός Παιδείας Γκαμπριέλ Ατάλ είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας. Είναι 34 ετών και είναι ο νεότερος σε ηλικία πρωθυπουργός που είχε η χώρα επί Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν

Έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπουργός Προϋπολογισμού και υπουργός Παιδείας στις κυβερνήσεις του Εμανουέλ Μακρόν.

Ξεπέρασε το… ρεκόρ του Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος είχε γίνει πρωθυπουργός επί προεδρίας Μιτεράν σε ηλικία 37 ετών το 1984.

Οι πρώτες αντιδράσεις υπήρξαν θετικές από την κυβερνητική παράταξη και αρνητικές από την αντιπολίτευση. Ο αριστερός πολιτικός ΖανΛυκ Μελανσόν δήλωσε ότι ο Ατάλ ξαναβρήκε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και ότι η θέση του πρωθυπουργού καταργήθηκε, ενώ ο ακροδεξιός πολιτικός Eρίκ Ζεμούρ δήλωσε ότι «ένας μακρόνιστής αντικαθιστά μία μακρονίστρια».

Σύμφωνα με τη «Monde», ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας έχει δηλώσει ανοιχτά τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Συγκεκριμένα, στις 5 Νοεμβρίου, εκμυστηρεύτηκε στην εκπομπή “Sept à huit” του TF1 ότι είχε πει στον πατέρα του: «Μπαμπά, έχω ερωτευτεί ένα αγόρι».

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον Στεφάν Σεζουρνέ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το κόμμα του Μακρόν.

Παράλληλα, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της χώρας, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

«Ο Γκαμπριέλ Ατάλ μοιάζει λίγο με τον Μακρόν του 2017», δήλωσε ο βουλευτής Πατρίκ Βινιάλ, συγκρίνοντας τον νέο πρωθυπουργό με τον πρόεδρο της χώρας, όταν ο δεύτερος πρωτοανέλαβε την ηγεσία της Γαλλίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter