Γαλλία: Νοσοκόμοι και νοσοκόμες ποζάρουν γυμνοί – «Γυμνοί απέναντι στον κορονοϊό» (Video)

Γαλλία: Νοσοκόμοι και νοσοκόμες ποζάρουν γυμνοί – «Γυμνοί απέναντι στον κορονοϊό» (Video)

Το γεγονός πως είναι απροστάτευτοι απέναντι στον κορονοϊό καταγγέλλουν με τον πλέον συμβολικό τρόπο νοσηλευτές και νοσηλεύτριες στη Γαλλία, που πλήττεται βάναυσα από τον κορονοϊό καθώς οι νεκροί ξεπέρασαν τους 5.300.

Με στόχο να καταγγείλουν την έλλειψη εξοπλισμού, μέσων αλλά και προσωπικού ποζάρουν γυμνοί και οι φωτογραφίες τους κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου.

Ο λόγος για το κίνημα «A poil contre le Covid-19» (σ.σ. γυμνός απέναντι στον Covid19), που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο από μία νοσοκόμα από την πόλη Περπινιάν, στη νότια Γαλλία η οποία ήθελε με αυτό τον τρόπο να εκφράσει τον θυμό της για την έλλειψη προστασίας.

Ωστόσο, πολύ γρήγορα η πρωτοβουλία της γνώρισε μεγάλη απήχηση και το παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλοι συνάδερφοι της. Άντρες και γυναίκες.

«Για να εξηγήσουμε ότι είμαστε γυμνοί μπροστά στον κοροναϊό όταν πηγαίνουμε να δούμε τους ασθενείς μας. Δεν διαθέτουμε τον εξοπλισμό. Είμαστε σε μεγάλη δυσκολία», εξηγεί η Αλεξάνδρα Λόπεζ. «Νιώθουμε μόνοι και αβοήθητοι σε αυτόν τον πόλεμο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε χωρίς όπλο».

Ξεπέρασαν τους 5.300 οι νεκροί

Με ενσωματωμένη την καταμέτρηση των θανάτων σε γηροκομεία, τα θύματα ξεπερνούν τα 5.300

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως κατέγραψαν 471 νέους θανάτους ατόμων που είχαν διαγνωστεί με τον νέο κορονοϊό σε νοσοκομεία, σε διάστημα 24 ωρών, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τον Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 4.503. Στον αριθμό αυτό πρέπει πλέον να προστεθούν και τουλάχιστον 884 ηλικιωμένοι που πέθαναν σε γηροκομεία.

Συνολικά, τουλάχιστον 5.387 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Γαλλία, εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

Οι αρχές μέχρι χθες έδιναν μόνο τα στοιχεία για ασθενείς που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο απολογισμός από τα γηροκομεία είναι, ωστόσο, “πολύ μερικός”, δήλωσε ο διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας Ζερόμ Σαλμόν.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ανέρχεται σε 26.000, εκ των οποίων 6.399 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (+382 από χθες), μια αύξηση που επιβραδύνθηκε από την Δευτέρα.

Πηγή: 20minutes.fr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter